Још годину и по дана стрпљења

Резултати Владе су опипљиви, сматра премијер Србије Александар Вучић и истиче да ће Србија 2016. имати највећи привредни раст у Европи. Потребно нам је годину и по дана стрпљења, поручује Вучић.

Србија 06.11.2014 | 14:37
Још годину и по дана стрпљења

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће Србија следеће године имати раст од око 1,5 одсто, а да ће у 2016. години моћи да рачуна на највећи раст у Европи.

"Потребно нам је годину и по дана стрпљења, да штедимо да бисмо смањили разлику између онога што смо зарадили и онога што трошимо, да бисмо снизили дуг и повећали раст. Уз све мере које смо предузели, и с најавама које имамо по питању Железаре и Петрохемије, одговорно кажем да ћемо већ наредне године имати раст од 1,5 одсто", навео је Вучић у уводном тексту у последњем Информатору Српске напредне странке. Вучић је указао да би се Србија крајем 2016. или почетком 2017. године суочила с банкротством да се ништа није променило.

Премијер је оценио да су резултати владе "опипљиви" и да као никада у новијој политичкој историји у Србији постоји изражена макроекономска стабилност, стабилнији курс, да су девизне резерве између 10 и 11 милијарди, да постоји значајан пад инфлације и пад броја незапослених.

У оквиру мера штедње, Скупштина Србије усвојила је у октобру законе којима је предвиђено да од 1. новембра буду смањене плате у јавном сектору и пензије веће од 25.000 динара.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

србин

06.11.2014 13:41

Паметан потез. Таман кад ти буде истицао мандат ти тада подигнес плате И пензије И загарантиван ти је пролазак на следецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеда

06.11.2014 16:12

Зар није две године, како си досао на власт прицас о томе да це нам за две године бити боље. Господар Вуцицу, на власт си досао са обецањем да цес се борирти против тајкуна а ти си им утерао највисе пара у дзепове са својим законом ораду. Требао си даих питас засто су сви радници пријављени на минималац, зато ти је будзет празан, засто радници раде седам дана у недељи а обрацунава се само пет дана. Цена рада је најниза у Европи, радници су гори од робова. Послодавци на целу са владом су лопови и пљацкаси. Ти си највеца лаз и превара у историји српске дрзаве. Одлази да спасис овај народ и дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

06.11.2014 17:43

Прави државник никада не обећава, већ уради нешто добро за свој народ и државу и по томе постаје познат и признат. Када ће овај народ да доживи да Вучић било шта уради добро за Србију? Народ ће га памтити само по лажним обећањима и све горим условима живота у Србији. Србија није заслужила овако лошу власт, можда најгору у својој мирнодопској историји. Како нека влада може да доведе своју земљу у овако лошу ситуацију, а да не одговара за пропусте у свим сегментима власти?

ОДГОВОРИТЕ