Još godinu i po dana strpljenja

Rezultati Vlade su opipljivi, smatra premijer Srbije Aleksandar Vučić i ističe da će Srbija 2016. imati najveći privredni rast u Evropi. Potrebno nam je godinu i po dana strpljenja, poručuje Vučić.

Srbija 06.11.2014 | 14:37
Još godinu i po dana strpljenja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija sledeće godine imati rast od oko 1,5 odsto, a da će u 2016. godini moći da računa na najveći rast u Evropi.

"Potrebno nam je godinu i po dana strpljenja, da štedimo da bismo smanjili razliku između onoga što smo zaradili i onoga što trošimo, da bismo snizili dug i povećali rast. Uz sve mere koje smo preduzeli, i s najavama koje imamo po pitanju Železare i Petrohemije, odgovorno kažem da ćemo već naredne godine imati rast od 1,5 odsto", naveo je Vučić u uvodnom tekstu u poslednjem Informatoru Srpske napredne stranke. Vučić je ukazao da bi se Srbija krajem 2016. ili početkom 2017. godine suočila s bankrotstvom da se ništa nije promenilo.

Premijer je ocenio da su rezultati vlade "opipljivi" i da kao nikada u novijoj političkoj istoriji u Srbiji postoji izražena makroekonomska stabilnost, stabilniji kurs, da su devizne rezerve između 10 i 11 milijardi, da postoji značajan pad inflacije i pad broja nezaposlenih.

U okviru mera štednje, Skupština Srbije usvojila je u oktobru zakone kojima je predviđeno da od 1. novembra budu smanjene plate u javnom sektoru i penzije veće od 25.000 dinara.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srbin

06.11.2014 13:41

Pametan potez. Taman kad ti bude isticao mandat ti tada podignes plate I penzije I zagarantivan ti je prolazak na sledecim izborima.

ODGOVORITE
Name

Ceda

06.11.2014 16:12

Zar nije dve godine, kako si dosao na vlast pricas o tome da ce nam za dve godine biti bolje. Gospodar Vucicu, na vlast si dosao sa obecanjem da ces se borirti protiv tajkuna a ti si im uterao najvise para u dzepove sa svojim zakonom oradu. Trebao si daih pitas zasto su svi radnici prijavljeni na minimalac, zato ti je budzet prazan, zasto radnici rade sedam dana u nedelji a obracunava se samo pet dana. Cena rada je najniza u Evropi, radnici su gori od robova. Poslodavci na celu sa vladom su lopovi i pljackasi. Ti si najveca laz i prevara u istoriji srpske drzave. Odlazi da spasis ovaj narod i drzavu.

ODGOVORITE
Name

Djuka

06.11.2014 17:43

Pravi državnik nikada ne obećava, već uradi nešto dobro za svoj narod i državu i po tome postaje poznat i priznat. Kada će ovaj narod da doživi da Vučić bilo šta uradi dobro za Srbiju? Narod će ga pamtiti samo po lažnim obećanjima i sve gorim uslovima života u Srbiji. Srbija nije zaslužila ovako lošu vlast, možda najgoru u svojoj mirnodopskoj istoriji. Kako neka vlada može da dovede svoju zemlju u ovako lošu situaciju, a da ne odgovara za propuste u svim segmentima vlasti?

ODGOVORITE