Збрку око Суторине направио Конгрес Бошњака

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић најавио је да ће ускоро бити потписан уговор о граници између БиХ и Црне Горе, истовремено демантујући наводе о спору око пет километара морске обале у мјесту Суторина код Игала.

Босна и Херцеговина 06.11.2014 | 10:30
Збрку око Суторине направио Конгрес Бошњака

Радмановић је нагласио да су БиХ и Црна Гора ријешиле сва спорна гранична питања и да ће уговор који ће бити потписан бити први којег ће потписати неке од земаља бивше СФРЈ.

Радмановић је за "Вечерње новости" рекао да је збрку око подручја Суторине направио Конгрес бошњачких интелектуалаца СДА и Канаде који су се обратили писмом Предсједништву БиХ у којем су навели да Предсједништво БиХ нема право да потпише било какав споразум о граници са Црном Гором, уколико Суторина не буде у саставу БиХ.

Суторина се од 1947. године налази у саставу Црне Горе, а Радмановић је нагласио да се то подручје није налазило у саставу БиХ ни за вријеме ФНРЈ, СФРЈ, па ни у дејтонској БиХ.

Он је подсјетио да се преговори између БиХ и Црне Горе о спорним граничним питањима воде више од 10 година и да су окончани ове године у мају, те да је било питања о којима су се споро договарали, али да међу њима никада није било помена о Суторини.

"Сада остаје да Савјет министара БиХ констатује да су преговори завршени, а Предсједништву БиХ практично онда још само преостаје да донесе одлуку о потписивању уговора о граници са Црном Гором. И то ћемо урадити већ можда на сљедећој сједници Предсједништва", навео је Радмановић.


Извор: Вечерње новости

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БИХ

06.11.2014 09:45

Радмановицу РС би могла имати тај дио а ти нецес

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

06.11.2014 09:48

Не чуди ме став Радмановића јер је и Додику и Дјукановићу шеф исти!Чуде ме снсд-херцеговци који не желе излаз на море.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

06.11.2014 14:55

Шта се примају ови из такозваног конгреса муслимана то разграничење је ствар Републике Српске и Црне Горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мито

10.11.2014 22:54

Нешта ново од домаћег издајника !!!

ОДГОВОРИТЕ