Ево како можете да бесплатно путујете свијетом

Ако вам је недостатак новца најчешћи изговор за то што не путујете, онда ће вас овај текст дефинитивно разуверити. Наиме, постоје различити начини да путујете светом, а да за то уопште не дате ни динара. Наравно, потребно је да будете упорни, мотивисани и да имате приступ интернету! Погледајте како можете бесплатно да путујете у неку другу земљу.

Путовања 06.11.2014 | 07:06
Ево како можете да бесплатно путујете свијетом

Замените куће - Ово занимљиво искуство постало је изузетно популарно после филма "Одмор", у ком Кејт Винслет и Камерон Дијаз размене своје домове на пар недеља. Ипак, иако постоји велики број сајтова који пружају овакву врсту услуга, врло је битно да имате поверења у особу са којом се мењате. Обично, да би заштитили своје клијенте, сајтови од вас траже да платите одређену суму новца за пријаву, а онда можете да "рекламирате" своју кућу током целе године и да се мењате са другима.

Радите на органској фарми - Најпопуларнија организација овог типа је "WWООФ", али постоје и многе друге које нуде исте могућности. Потребно је само да имате вољу да радите као органиски фармер, наравно, волонтерски. Ипак, домаћин на чијој фарми бисте радили, мора да вам пружи место за спавање, као и храну. Ово је одличан начин да проведете пар дана (или недеља) у природи.

Постаните лажни путник - Као што постоји лажни купац, тако постоји и лажни путник. Наравно, ви не бисте могли да контролишете где ћете и када путовати, али ћете бити плаћени за свој рад. За овакав посао такође можете да се пријавите преко интернета.

Чувајте кућу - Иако су вам за овај посао потребне импресивне препоруке и ЦВ, то не значи да је немогуће добити га. Потребно је само да некоме чувате кућу, заливате му цвеће и шетате пса, а заузврат добијате бесплатан смештај и време да истражите неки нови град.

Постаните стјуард/ стјуардеса - Стјуарди и сјуардесе много времена проведу у авиону, али исто тако имају прилике да пар дана проведу на некој дестинацији док чекају свој следећи лет. Такође, запослени у авио компанији добијају и велике попусте на приватне летове. Да бисте се запослили у некој компанији овог типа, потребно је да прођете разне етапе селекције, али то не би требало да вас спречи да покушате.

Волонтирајте - Ову опцију најчешће користе студенти, јер имају и више могућности. Волонтирање у страним земљама можете да обављате преко организација младих истраживача, потребно је само да имате јаку вољу и добро мотивационо писмо. Наравно, морате бити спремни за спавање под шаторима или у спаваоницама, али то није ништа наспрам нових и непоновљивих искустава које ћете тамо добити.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар