Evo kako možete da besplatno putujete svijetom

Ako vam je nedostatak novca najčešći izgovor za to što ne putujete, onda će vas ovaj tekst definitivno razuveriti. Naime, postoje različiti načini da putujete svetom, a da za to uopšte ne date ni dinara. Naravno, potrebno je da budete uporni, motivisani i da imate pristup internetu! Pogledajte kako možete besplatno da putujete u neku drugu zemlju.

Putovanja 06.11.2014 | 07:06
Evo kako možete da besplatno putujete svijetom

Zamenite kuće - Ovo zanimljivo iskustvo postalo je izuzetno popularno posle filma "Odmor", u kom Kejt Vinslet i Kameron Dijaz razmene svoje domove na par nedelja. Ipak, iako postoji veliki broj sajtova koji pružaju ovakvu vrstu usluga, vrlo je bitno da imate poverenja u osobu sa kojom se menjate. Obično, da bi zaštitili svoje klijente, sajtovi od vas traže da platite određenu sumu novca za prijavu, a onda možete da "reklamirate" svoju kuću tokom cele godine i da se menjate sa drugima.

Radite na organskoj farmi - Najpopularnija organizacija ovog tipa je "WWOOF", ali postoje i mnoge druge koje nude iste mogućnosti. Potrebno je samo da imate volju da radite kao organiski farmer, naravno, volonterski. Ipak, domaćin na čijoj farmi biste radili, mora da vam pruži mesto za spavanje, kao i hranu. Ovo je odličan način da provedete par dana (ili nedelja) u prirodi.

Postanite lažni putnik - Kao što postoji lažni kupac, tako postoji i lažni putnik. Naravno, vi ne biste mogli da kontrolišete gde ćete i kada putovati, ali ćete biti plaćeni za svoj rad. Za ovakav posao takođe možete da se prijavite preko interneta.

Čuvajte kuću - Iako su vam za ovaj posao potrebne impresivne preporuke i CV, to ne znači da je nemoguće dobiti ga. Potrebno je samo da nekome čuvate kuću, zalivate mu cveće i šetate psa, a zauzvrat dobijate besplatan smeštaj i vreme da istražite neki novi grad.

Postanite stjuard/ stjuardesa - Stjuardi i sjuardese mnogo vremena provedu u avionu, ali isto tako imaju prilike da par dana provedu na nekoj destinaciji dok čekaju svoj sledeći let. Takođe, zaposleni u avio kompaniji dobijaju i velike popuste na privatne letove. Da biste se zaposlili u nekoj kompaniji ovog tipa, potrebno je da prođete razne etape selekcije, ali to ne bi trebalo da vas spreči da pokušate.

Volontirajte - Ovu opciju najčešće koriste studenti, jer imaju i više mogućnosti. Volontiranje u stranim zemljama možete da obavljate preko organizacija mladih istraživača, potrebno je samo da imate jaku volju i dobro motivaciono pismo. Naravno, morate biti spremni za spavanje pod šatorima ili u spavaonicama, ali to nije ništa naspram novih i neponovljivih iskustava koje ćete tamo dobiti.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar