Почео штрајк здравствених радника

Чланови репрезентативних синдиката здравства данас су почели цјелодневни штрајк у више градова Србије због одлуке Владе да плате запослених умањи за 10 одсто.

Србија 05.11.2014 | 11:34
Почео штрајк здравствених радника

Њима су се у Крагујевцу, Београду, Аранђеловцу, Лозници, Чачку, Смедереву, Младеновцу, Шапцу, Новом Саду, Врбасу, Суботици, Јагодини, Параћину, Ћуприји и Крушевцу придружили и чланови гранског синдиката "Слога", саопштено је из тог синдиката.
Предсједник "Слоге" Предраг Ђурић истакао је да су запослени у здравству огорчени због "крутог става Владе и ресорног министра Златибора Лончара у вези најављеног смањења плата медицинарима и пратећем особљу за 10 одсто".

"Огорчени смо због неразумевања Владе и министра Лончара за катастрофални материјални положај запослених у здравству и њихових порука штрајкачима да уколико нису задовољни не морају да се баве тим послом", рекао је Ђурић.

Представници четири репрезентативна синдиката најавили су раније да ће од данас па надаље сваке сриједе обустављати рад због одлуке Владе да плате запослених редукује за 10 одсто.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар