Počeo štrajk zdravstvenih radnika

Članovi reprezentativnih sindikata zdravstva danas su počeli cjelodnevni štrajk u više gradova Srbije zbog odluke Vlade da plate zaposlenih umanji za 10 odsto.

Srbija 05.11.2014 | 11:34
Počeo štrajk zdravstvenih radnika

Njima su se u Kragujevcu, Beogradu, Aranđelovcu, Loznici, Čačku, Smederevu, Mladenovcu, Šapcu, Novom Sadu, Vrbasu, Subotici, Jagodini, Paraćinu, Ćupriji i Kruševcu pridružili i članovi granskog sindikata "Sloga", saopšteno je iz tog sindikata.
Predsjednik "Sloge" Predrag Đurić istakao je da su zaposleni u zdravstvu ogorčeni zbog "krutog stava Vlade i resornog ministra Zlatibora Lončara u vezi najavljenog smanjenja plata medicinarima i pratećem osoblju za 10 odsto".

"Ogorčeni smo zbog nerazumevanja Vlade i ministra Lončara za katastrofalni materijalni položaj zaposlenih u zdravstvu i njihovih poruka štrajkačima da ukoliko nisu zadovoljni ne moraju da se bave tim poslom", rekao je Đurić.

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata najavili su ranije da će od danas pa nadalje svake srijede obustavljati rad zbog odluke Vlade da plate zaposlenih redukuje za 10 odsto.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar