Не преговарамо о уласку у Владу Србије

Социјалдемократска странка (СДС) не преговара о уласку у Владу Србије и неће ући у републичку владу која "врши не само таблоидизацију, већ и криминализацију медија", рекао је председник СДС Борис Тадић.

Србија 04.11.2014 | 18:15
Не преговарамо о уласку у Владу Србије

"Ако нешто кажете против СНС, ви одмах добијете неку насловну страну, као што сам је ја добио", рекао је Тадић за Б92.

Он је казао да не може да уђе у Владу Србије која за све оптужује претходнике, а заборавља шта је било до 2000. године.

"Не можете да водите Србију тако што кажете да је све у реду, а да су инвестиције пале. Не можете да кажете да су криви они који су подигли плате и пензије, а да не кажете да су те пензије до 2010. биле замрзнуте", рекао је Тадић.

Како је навео, СДС не преговара о уласку у Владу Србије, али се с времена на време чује са премијером и лидером СНС Александром Вуцицем.

"И раније се говорило да ћемо ући у владу и то се показало као лаж. Разговарам са Вучићем с времена на време. У последњих годину дана или две, четири пута смо разговарали, последњи пут пре неколико месеци", рекао је Тадић.

На питање да ли је о пружању подршке Влади Војводине, која је јуче реконструисана, разговарао с премијером Вучићем, Тадић је казао да се са њим није чуо месецима, али да би тема њиховог разговора била ситуација у целој држави, а не само у Војводини.

"У земљи је прилично тешка ситуација. Ја лично мислим да начин на који се управља земљом није добар и да нас води у странпутицу а не у решење", навео је Тадић.

Говорећи о Влади Војводине, Тадић је казао и да није желео да СДС уђе у покрајинску владу јер није видео да ће та нова влада успоставити нове принципе раде и оценио да она "неће одговорити на изазове грађана" и створити нова радних места.

"Ми не улазимо да добијемо неко секретарско место, већ да видимо да ли можемо да решимо неки проблем", рекао је Тадић, који је и бивши председник Србије.

Поводом искључења посланика СДС у покрајинском парламенту због подршке новој Влади Војводине, Тадић је рекао да ту није реч о обрачуну са неистомошљеницима него да су они искључени јер нису поштовали одлуке органа странке.

Он је казао да ће из СДС бити искључен свако ко се понаша супротно одлукама страначких органа, али да кроз та тела свако може да изнесе различита мишљења.


Коментари / 0

Оставите коментар