Ne pregovaramo o ulasku u Vladu Srbije

Socijaldemokratska stranka (SDS) ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije i neće ući u republičku vladu koja "vrši ne samo tabloidizaciju, već i kriminalizaciju medija", rekao je predsednik SDS Boris Tadić.

Srbija 04.11.2014 | 18:15
Ne pregovaramo o ulasku u Vladu Srbije

"Ako nešto kažete protiv SNS, vi odmah dobijete neku naslovnu stranu, kao što sam je ja dobio", rekao je Tadić za B92.

On je kazao da ne može da uđe u Vladu Srbije koja za sve optužuje prethodnike, a zaboravlja šta je bilo do 2000. godine.

"Ne možete da vodite Srbiju tako što kažete da je sve u redu, a da su investicije pale. Ne možete da kažete da su krivi oni koji su podigli plate i penzije, a da ne kažete da su te penzije do 2010. bile zamrznute", rekao je Tadić.

Kako je naveo, SDS ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije, ali se s vremena na vreme čuje sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vucicem.

"I ranije se govorilo da ćemo ući u vladu i to se pokazalo kao laž. Razgovaram sa Vučićem s vremena na vreme. U poslednjih godinu dana ili dve, četiri puta smo razgovarali, poslednji put pre nekoliko meseci", rekao je Tadić.

Na pitanje da li je o pružanju podrške Vladi Vojvodine, koja je juče rekonstruisana, razgovarao s premijerom Vučićem, Tadić je kazao da se sa njim nije čuo mesecima, ali da bi tema njihovog razgovora bila situacija u celoj državi, a ne samo u Vojvodini.

"U zemlji je prilično teška situacija. Ja lično mislim da način na koji se upravlja zemljom nije dobar i da nas vodi u stranputicu a ne u rešenje", naveo je Tadić.

Govoreći o Vladi Vojvodine, Tadić je kazao i da nije želeo da SDS uđe u pokrajinsku vladu jer nije video da će ta nova vlada uspostaviti nove principe rade i ocenio da ona "neće odgovoriti na izazove građana" i stvoriti nova radnih mesta.

"Mi ne ulazimo da dobijemo neko sekretarsko mesto, već da vidimo da li možemo da rešimo neki problem", rekao je Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije.

Povodom isključenja poslanika SDS u pokrajinskom parlamentu zbog podrške novoj Vladi Vojvodine, Tadić je rekao da tu nije reč o obračunu sa neistomošljenicima nego da su oni isključeni jer nisu poštovali odluke organa stranke.

On je kazao da će iz SDS biti isključen svako ko se ponaša suprotno odlukama stranačkih organa, ali da kroz ta tela svako može da iznese različita mišljenja.


Komentari / 0

Ostavite komentar