Дјечак стабилно, мајци утврђена ретардираност

Директор Опште болнице у Јагодини др Дарко Милетић, изјавио је да је шестомесечно мушко дете, које је допремљено у ову установу из села Слатине код Јагодине, са преломом подлактице и бројим хематомима, "стабилно и живот му није угрожен".

Србија 03.11.2014 | 15:01
Дјечак стабилно, мајци утврђена ретардираност

  "Комисија за злостављање деце Опште болнице, састављена од петоро лекара педијатара је закључила да се ради о повредама, да су узрок прелому руке и хематомима, насилне повреде и обратила се Полицијској управи и Центру за социјални рад који то сада имају у својој процедури", рекао је Милетић. Дете је збринуто у складу са стандардима медицинске струке, стабилно је и није животно угрожено, истакао је Милетић.

Он је напоменуо да је психијатријским прегледом мајке, утврђена ретардираност.Портпарол Полицијске управе у Јагодини Гордана Цветић

, изјавила је да полиција у сарадњи са тужилаштвом и Центром за социјални рад ради на утврђивању чињеница. "Обављен је психијатријски преглед мајке и психијатри су предложили, с обзиром да је понашање мајке и у болници такво, да се и над њома и над дететом бдије 24 сата. Мајка се противи таквом надзору, а нама је тешко радити било шта против њене воље", рекао је Милетић.

Коментари / 0

Оставите коментар