Dječak stabilno, majci utvrđena retardiranost

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić, izjavio je da je šestomesečno muško dete, koje je dopremljeno u ovu ustanovu iz sela Slatine kod Jagodine, sa prelomom podlaktice i brojim hematomima, "stabilno i život mu nije ugrožen".

Srbija 03.11.2014 | 15:01
Dječak stabilno, majci utvrđena retardiranost

  "Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara je zaključila da se radi o povredama, da su uzrok prelomu ruke i hematomima, nasilne povrede i obratila se Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad koji to sada imaju u svojoj proceduri", rekao je Miletić. Dete je zbrinuto u skladu sa standardima medicinske struke, stabilno je i nije životno ugroženo, istakao je Miletić.

On je napomenuo da je psihijatrijskim pregledom majke, utvrđena retardiranost.Portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić

, izjavila je da policija u saradnji sa tužilaštvom i Centrom za socijalni rad radi na utvrđivanju činjenica. "Obavljen je psihijatrijski pregled majke i psihijatri su predložili, s obzirom da je ponašanje majke i u bolnici takvo, da se i nad njoma i nad detetom bdije 24 sata. Majka se protivi takvom nadzoru, a nama je teško raditi bilo šta protiv njene volje", rekao je Miletić.

Komentari / 0

Ostavite komentar