Дуле: Звезда никад боља!

Тренер Партизана у разговору за лист "Курир" оценио да је добар старт сезоне црвено-белих доказао да политичари не би требало да буду у клубовима.

Кошарка 03.11.2014 | 10:45
Дуле: Звезда никад боља!

Душко Вујошевић навикао је јавност да на својим дугим конференцијама за новинаре говори о много тема, које често и нису уско или директно у вези са кошарком.
У опширном интервјуу листу "Курир", објављеном у недељном издању, упитан је зашто се константним наступима издваја као "мета, која може да послужи за скретање пажње са егзистенцијалних проблема".

"Морам да изнесем истину кад је у питању третман Партизана, јер сам председник спортског друштва. Да сам председник кућног савета, а неко виче у згради, имао бих обавезу да га опоменем. Не желим да покушаји да се упропасти Партизан прођу у тишини. При томе, не вршим агресију ни према коме, управо је обрнуто. Морам својим играчима да објасним зашто нису плаћени, али ако то објашњавам само њима, а не јавности, није у реду. Нисам неко ко има морал за сваку прилику. Разумем ваш интерес да имате што већи тираж, али мој интерес није да будем што боље продат", рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих говорио је и о разлозима због којих се јавно супротставља председнику владе Александру Вучићу, који је клубу прошле сезоне обезбедио 200.000 евера.

"Након што му је публика скандирала на кошаркашкој утакмици, он престаје с реализацијом обећане помоћи. А, конкурентски клуб добија максималну помоћ због тога што је његов брат у управи".

Андреј Вучић у међувремену је напустио клуб. Како је Вујошевић видео тај растанак?

"Он није (више у клубу), а знате ли зашто? Прошле сезоне, док су он и чланови СНС били тамо, преко седам милиона евра је ушло у клуб, пре свега од приватника. До сукоба је дошло зато што су они доносили новац, а господин Човић је поставио свог зета за председника и доносио одлуке. Кад је дошло до личних сукоба, одлучено је да се паре, уместо у спорт, улажу у лечење болесне деце", рекао је Вујошевић.

Образлажући како је Човић у тој ситуацији изашао као победник, тренер црно-белих рекао је:

"Зато што има уговор о фузији два клуба, по којем, уколико се тај уговор раније раскине, њему треба да се плати обештећење од 4,5 милиона евра. Откад су политичари на власти изашли из клуба и оставили га самог, Звезда никад није била боља. Ето, то је доказ да политичари не треба да буду у клубу, односно треба да обезбеде средства, али не и да се мешају у то ко је тренер, ко игра и тако даље. Доказе за тврдњу да је у Звезду ушло седам милиона немам, али знам да је тако", додао је.

С обзиром на то да константно помиње политику и власт, упитан је и да ли га је неко од политичара контактирао да би изразио своје незадовољство тиме што говори.

"Не знам да ли сте толико наивни, али овде се притисци не врше телефоном. Руше изнутра, праве медијску кампању, онемогућавају спонзоре... То су такви методи. Нико није толико неискусан да прети".

Ипак, Вујошевић је истакао да се не супротставља никоме лично, већ одређеним ставовима и политици.

"Покушавам да покажем да се према Партизану води политика апартхејда кад је у питању спонзорство и пореска политика према клубовима ЈСД Партизан. Ко год је одговоран или неделовањем то дозвољава, треба да сноси одговорност. Исто као што бих сам пред собом сносио ту одговорност ако не бих смео да кажем своје мишљење", поручио је он у интервјуу насловљеном са "Нећу да служим цару Вучићу".

Коментари / 0

Оставите коментар