Dule: Zvezda nikad bolja!

Trener Partizana u razgovoru za list "Kurir" ocenio da je dobar start sezone crveno-belih dokazao da političari ne bi trebalo da budu u klubovima.

Košarka 03.11.2014 | 10:45
Dule: Zvezda nikad bolja!

Duško Vujošević navikao je javnost da na svojim dugim konferencijama za novinare govori o mnogo tema, koje često i nisu usko ili direktno u vezi sa košarkom.
U opširnom intervjuu listu "Kurir", objavljenom u nedeljnom izdanju, upitan je zašto se konstantnim nastupima izdvaja kao "meta, koja može da posluži za skretanje pažnje sa egzistencijalnih problema".

"Moram da iznesem istinu kad je u pitanju tretman Partizana, jer sam predsednik sportskog društva. Da sam predsednik kućnog saveta, a neko viče u zgradi, imao bih obavezu da ga opomenem. Ne želim da pokušaji da se upropasti Partizan prođu u tišini. Pri tome, ne vršim agresiju ni prema kome, upravo je obrnuto. Moram svojim igračima da objasnim zašto nisu plaćeni, ali ako to objašnjavam samo njima, a ne javnosti, nije u redu. Nisam neko ko ima moral za svaku priliku. Razumem vaš interes da imate što veći tiraž, ali moj interes nije da budem što bolje prodat", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih govorio je i o razlozima zbog kojih se javno suprotstavlja predsedniku vlade Aleksandru Vučiću, koji je klubu prošle sezone obezbedio 200.000 evera.

"Nakon što mu je publika skandirala na košarkaškoj utakmici, on prestaje s realizacijom obećane pomoći. A, konkurentski klub dobija maksimalnu pomoć zbog toga što je njegov brat u upravi".

Andrej Vučić u međuvremenu je napustio klub. Kako je Vujošević video taj rastanak?

"On nije (više u klubu), a znate li zašto? Prošle sezone, dok su on i članovi SNS bili tamo, preko sedam miliona evra je ušlo u klub, pre svega od privatnika. Do sukoba je došlo zato što su oni donosili novac, a gospodin Čović je postavio svog zeta za predsednika i donosio odluke. Kad je došlo do ličnih sukoba, odlučeno je da se pare, umesto u sport, ulažu u lečenje bolesne dece", rekao je Vujošević.

Obrazlažući kako je Čović u toj situaciji izašao kao pobednik, trener crno-belih rekao je:

"Zato što ima ugovor o fuziji dva kluba, po kojem, ukoliko se taj ugovor ranije raskine, njemu treba da se plati obeštećenje od 4,5 miliona evra. Otkad su političari na vlasti izašli iz kluba i ostavili ga samog, Zvezda nikad nije bila bolja. Eto, to je dokaz da političari ne treba da budu u klubu, odnosno treba da obezbede sredstva, ali ne i da se mešaju u to ko je trener, ko igra i tako dalje. Dokaze za tvrdnju da je u Zvezdu ušlo sedam miliona nemam, ali znam da je tako", dodao je.

S obzirom na to da konstantno pominje politiku i vlast, upitan je i da li ga je neko od političara kontaktirao da bi izrazio svoje nezadovoljstvo time što govori.

"Ne znam da li ste toliko naivni, ali ovde se pritisci ne vrše telefonom. Ruše iznutra, prave medijsku kampanju, onemogućavaju sponzore... To su takvi metodi. Niko nije toliko neiskusan da preti".

Ipak, Vujošević je istakao da se ne suprotstavlja nikome lično, već određenim stavovima i politici.

"Pokušavam da pokažem da se prema Partizanu vodi politika aparthejda kad je u pitanju sponzorstvo i poreska politika prema klubovima JSD Partizan. Ko god je odgovoran ili nedelovanjem to dozvoljava, treba da snosi odgovornost. Isto kao što bih sam pred sobom snosio tu odgovornost ako ne bih smeo da kažem svoje mišljenje", poručio je on u intervjuu naslovljenom sa "Neću da služim caru Vučiću".

Komentari / 0

Ostavite komentar