Инспекција забранила рад РМУ Каменград

Управа за инспекцијске послове ФБиХ издала је забрану рада Руднику мрког угља Каменград у Санском Мосту, након што је контролом протекле седмице утврђено како ово предузеће нема потребне дозволе за рад.

Босна и Херцеговина 03.11.2014 | 08:00
Инспекција забранила рад РМУ Каменград

„Биће им забрањен рад и запечаћена сва рударска опрема. Приликом инспекцијског прегледа установили смо како немају концесију, пројекте, као и остале законске дозволе које један рудник мора имати“, истакао је Ибрахим Тирак, директор поменуте управе.

Он је додао да су контрола и забрана рада услиједили након бројних пријава од стране локалних и кантоналних власти.

„Одговоре на бројна питања у посљедњих неколико година, колико раде нелегално, потражићемо преко надлежног тужилаштва. Видјећемо коме су и како продали преко тридесет хиљада тона угља, јер смо од теретне станице у Приједору добили податке колико је руде транспортовано жељезницом“, истакао је Тирак.

Међутим, све оптужбе за незаконит и нелегалан рад у Управи овог рудника негирају.
„Већ смо на суду доказали како посједујемо потребне дозволе за рад, тако да не знам чему сва ова представа“, каже Маринко Атлија, директор РМУ Каменград.

У посљедњих неколико година локална власт и Управа овог рудника су у међусобном спору, а представници опћинске власти кажу како овај рудник дугује око 1.300.000 марака за концесионе накнаде.

Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар