Навике које уништавају косу

Да би се избегло ломљење власи, треба прво очешљати крајеве, па онда део код корена, а треба строго пазити и на температуру када користите пеглу или фигаро.

Мода и љепота 02.11.2014 | 08:12
Навике које уништавају косу

Свака жена жели да јој коса буде густа, бујна, свиленкаста и здрава, а истовремено и лепо обликована. Како би фризура била што лепша, често прибегавамо помагалима које заправо уништавају њено здравље, па после неког времена дођемо у ситуацију да је неопходно драстично шишање како би се одстранили суви делови и уништене власи.

Ако желите да то да избегнете и да косу одржавате заиста здравом, одрекните се 5 свакодневних навика које јој невероватно штете.

1. Превише шампона - Чак и за дугу косу довољно је сасвим мало шампона, величине кованице. Другим речима, то би био круг пречника 2,5 цм. Ако имате кратку косу, користите још мање.

2. Чешљање мокре косе - Што се тиче чешљања мокре косе, увек користите чешаљ са широким зупцима и то док још увек има регенератора на коси. Избегавајте и умотавање косе у пешкир, јер то може довести до ломљења власи.

3. Реп и пунђа - Свакодневне фризуре попут коњског репа и пунђе такође доприносе већем ризику од оштећења. Ако баш не можете без њих, водите рачуна да коса не буде превише дуго тако везана.

4. Погрешно чешљање - Већина жена почиње чешљање од корена према крајевима. Како бисте избегли ломљење и опадање, обрните редослед!

5. Температура - Било да се ради о пегли за косу, фену или фигару, држите топлоту на минимуму. Чак и пребацивање са сушења врућим ваздухом на хлађење може направити велику разлику.

Коментари / 0

Оставите коментар