Navike koje uništavaju kosu

Da bi se izbeglo lomljenje vlasi, treba prvo očešljati krajeve, pa onda deo kod korena, a treba strogo paziti i na temperaturu kada koristite peglu ili figaro.

Moda i ljepota 02.11.2014 | 08:12
Navike koje uništavaju kosu

Svaka žena želi da joj kosa bude gusta, bujna, svilenkasta i zdrava, a istovremeno i lepo oblikovana. Kako bi frizura bila što lepša, često pribegavamo pomagalima koje zapravo uništavaju njeno zdravlje, pa posle nekog vremena dođemo u situaciju da je neophodno drastično šišanje kako bi se odstranili suvi delovi i uništene vlasi.

Ako želite da to da izbegnete i da kosu održavate zaista zdravom, odreknite se 5 svakodnevnih navika koje joj neverovatno štete.

1. Previše šampona - Čak i za dugu kosu dovoljno je sasvim malo šampona, veličine kovanice. Drugim rečima, to bi bio krug prečnika 2,5 cm. Ako imate kratku kosu, koristite još manje.

2. Češljanje mokre kose - Što se tiče češljanja mokre kose, uvek koristite češalj sa širokim zupcima i to dok još uvek ima regeneratora na kosi. Izbegavajte i umotavanje kose u peškir, jer to može dovesti do lomljenja vlasi.

3. Rep i punđa - Svakodnevne frizure poput konjskog repa i punđe takođe doprinose većem riziku od oštećenja. Ako baš ne možete bez njih, vodite računa da kosa ne bude previše dugo tako vezana.

4. Pogrešno češljanje - Većina žena počinje češljanje od korena prema krajevima. Kako biste izbegli lomljenje i opadanje, obrnite redosled!

5. Temperatura - Bilo da se radi o pegli za kosu, fenu ili figaru, držite toplotu na minimumu. Čak i prebacivanje sa sušenja vrućim vazduhom na hlađenje može napraviti veliku razliku.

Komentari / 0

Ostavite komentar