Обиљежен Дан и крсна слава Правног факултета у Палама

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас Дан факултета и крсну славу, Светог Петра Цетињског.

Република Српска 31.10.2014 | 18:21
Обиљежен Дан и крсна слава Правног факултета у Палама

Прослављајући Дан и крсну славу Правног факултета, декан ове високошколске установе Радомир Лукић поручио је да овај факултет и даље настоји да унаприједи рад са студентима и то на сва три мјеста гдје је
успјешно позициониран - у Палама, Бијељини и Сребреници.

"Одржали смо темпо који је факултет раније имао, док је послове декана веома успјешно обављао професор Милан Томић и надамо се да ће тако бити и до сљедеће славе", каже Лукић.

Према његовим ријечима, да би овај факултет био потпуно стабилна установа њему требају домаћи наставници, те да у наредних неколико година очекује да најмање 10 виших асистената са овог факултета стекне академске титуле доктора правних наука, што ће трајно одржати рад ове образовне установе у академској заједници Републике Српске.

Лукић напомиње да Правни факултет, осим 68 година постојања, ове године слави 20 година рада у Источном Сарајеву.

Ломљењу славског колача и свечаности поводом Дана Правног факултета присуствовао је и министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија, који је истакао да је Правни факултет темељ сваког универзитета и да је несумњиво да је то случај и код нас.

"Снажно подржавамо и подржаваћемо и даље овај факултет и желимо да ово буде модел за друге факултете", додаје Мутабџија.

Кум славе Правног факултета у Палама био је предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић.

"Овај факултет је остварио све три димензије које треба да оствари, а то су образовање, тј. висок степен организације наставе, затим научни рад и треће је то што је ово и васпитна организација, јер припрема људе да буду добри стручњаци, добри људи и патриоте", напомиње Кузмановић.

На свечаној академији Правног факултета, у звање дипломираног правника промовисано је 134 студента, осам је добило звање магистра правних наука, док је двоје промовисано у звање магистра права.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

31.10.2014 19:29

Само ви штампајте дипломе. За коју годину ће сви у Српској бити академски образовани. Јест оно да нико неће ни знати шта је завршио..Оде теле а врати се јуне и постаде предсједник комуне...

ОДГОВОРИТЕ