Obilježen Dan i krsna slava Pravnog fakulteta u Palama

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas Dan fakulteta i krsnu slavu, Svetog Petra Cetinjskog.

Republika Srpska 31.10.2014 | 18:21
Obilježen Dan i krsna slava Pravnog fakulteta u Palama

Proslavljajući Dan i krsnu slavu Pravnog fakulteta, dekan ove visokoškolske ustanove Radomir Lukić poručio je da ovaj fakultet i dalje nastoji da unaprijedi rad sa studentima i to na sva tri mjesta gdje je
uspješno pozicioniran - u Palama, Bijeljini i Srebrenici.

"Održali smo tempo koji je fakultet ranije imao, dok je poslove dekana veoma uspješno obavljao profesor Milan Tomić i nadamo se da će tako biti i do sljedeće slave", kaže Lukić.

Prema njegovim riječima, da bi ovaj fakultet bio potpuno stabilna ustanova njemu trebaju domaći nastavnici, te da u narednih nekoliko godina očekuje da najmanje 10 viših asistenata sa ovog fakulteta stekne akademske titule doktora pravnih nauka, što će trajno održati rad ove obrazovne ustanove u akademskoj zajednici Republike Srpske.

Lukić napominje da Pravni fakultet, osim 68 godina postojanja, ove godine slavi 20 godina rada u Istočnom Sarajevu.

Lomljenju slavskog kolača i svečanosti povodom Dana Pravnog fakulteta prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija, koji je istakao da je Pravni fakultet temelj svakog univerziteta i da je nesumnjivo da je to slučaj i kod nas.

"Snažno podržavamo i podržavaćemo i dalje ovaj fakultet i želimo da ovo bude model za druge fakultete", dodaje Mutabdžija.

Kum slave Pravnog fakulteta u Palama bio je predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović.

"Ovaj fakultet je ostvario sve tri dimenzije koje treba da ostvari, a to su obrazovanje, tj. visok stepen organizacije nastave, zatim naučni rad i treće je to što je ovo i vaspitna organizacija, jer priprema ljude da budu dobri stručnjaci, dobri ljudi i patriote", napominje Kuzmanović.

Na svečanoj akademiji Pravnog fakulteta, u zvanje diplomiranog pravnika promovisano je 134 studenta, osam je dobilo zvanje magistra pravnih nauka, dok je dvoje promovisano u zvanje magistra prava.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

31.10.2014 19:29

Samo vi štampajte diplome. Za koju godinu će svi u Srpskoj biti akademski obrazovani. Jest ono da niko neće ni znati šta je završio..Ode tele a vrati se june i postade predsjednik komune...

ODGOVORITE