Еулекс против тужитељке

Представници Еулекса, најбројније међународне цивилне мисије на Косову која упошљава 1.482 службеника из 33 земље, ЕУ, Канаде, Америке, Турске и других, од којих је 774 локалних службеника, нису желели да коментаришу да ли ће због корупционашке афере напустити КиМ, пише Политика.

Србија 31.10.2014 | 10:15
Еулекс против тужитељке

На питање да ли је тачно да Еулекс, уздрман афером одлази са Косову пре истека мандата, портпаролка Еулекса Драгана Николић Соломон каже:

"Еулекс не коментарише медијске спекулације, а овде смо да спроведемо мандат који је договорен разменом писама. Еулекс се посебно бави осетљивим случајевима и због тога је мисија изложена тешким оптужбама, укључујући и оне чија је једина намера да потопе рад мисије".

Портпаролка Еулекса је истакла да је тужитељка Марија Бамије суспендована "с пуном платом и свим правима" и да је та суспензија уследила као "мера предострожности".

На питање да ли је тачно да Бамијевој службеници Еулекса прете и да ли је Еулекс упознат са претњама смрћу које стижу на адресу британске тужитељке, она је одговорила:

"У вези с наводима да се госпођица Бамије прати, могу да истакнем - апсолутно не. Недавно се Марија Бамије затекла у ресторану популарном међу нашим особљем у исто време кад и неки службеници Еулекса. Они су седели на једном крају ресторана, Бамије на другом. Један службеник ју је поздравио и нико јој није претио", пренела је Политика.

Коментари / 0

Оставите коментар