Euleks protiv tužiteljke

Predstavnici Euleksa, najbrojnije međunarodne civilne misije na Kosovu koja upošljava 1.482 službenika iz 33 zemlje, EU, Kanade, Amerike, Turske i drugih, od kojih je 774 lokalnih službenika, nisu želeli da komentarišu da li će zbog korupcionaške afere napustiti KiM, piše Politika.

Srbija 31.10.2014 | 10:15
Euleks protiv tužiteljke

Na pitanje da li je tačno da Euleks, uzdrman aferom odlazi sa Kosovu pre isteka mandata, portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon kaže:

"Euleks ne komentariše medijske spekulacije, a ovde smo da sprovedemo mandat koji je dogovoren razmenom pisama. Euleks se posebno bavi osetljivim slučajevima i zbog toga je misija izložena teškim optužbama, uključujući i one čija je jedina namera da potope rad misije".

Portparolka Euleksa je istakla da je tužiteljka Marija Bamije suspendovana "s punom platom i svim pravima" i da je ta suspenzija usledila kao "mera predostrožnosti".

Na pitanje da li je tačno da Bamijevoj službenici Euleksa prete i da li je Euleks upoznat sa pretnjama smrću koje stižu na adresu britanske tužiteljke, ona je odgovorila:

"U vezi s navodima da se gospođica Bamije prati, mogu da istaknem - apsolutno ne. Nedavno se Marija Bamije zatekla u restoranu popularnom među našim osobljem u isto vreme kad i neki službenici Euleksa. Oni su sedeli na jednom kraju restorana, Bamije na drugom. Jedan službenik ju je pozdravio i niko joj nije pretio", prenela je Politika.

Komentari / 0

Ostavite komentar