Приједор: Трошио новац с картице преминуле жене

Приједорска полиција трага за непознатим починиоцем који је с текућег рачуна преминуле А.А. на банкомату у Приједору скинуо око 9.000 КМ.

Република Српска 31.10.2014 | 08:45
Приједор: Трошио новац с картице преминуле жене

Из Центра јавне безбједности Приједор су саопштили да им је крађа поменутог новца пријављена у сриједу од стране С.Р., који је пуномоћник преминуле жене.

"Он је у пријави навео да је А.А. преминула у фебруару ове године, након чега је непозната особа у више наврата извршила трансакцију новчаних средстава с текућег рачуна преминуле жене", саопштили су из приједорске полиције.

Како кажу, идентитет наведених особа не могу давати с обзиром на то да је истрага у току.

Извор "Независних" близак истрази казао је да је А.А. прије смрти неколико година боравила у Дому за старија лица у Приједору.

"Она је била неколико година у Дому јер се није имао ко бринути о њој. Њен пуномоћник живи у Хрватској", казао је извор "Независних".

Према његовим ријечима, када је А.А. преминула, њен пуномоћник није обраћао пажњу на новац.

"Био је увјерен да га неће нико дизати. У једном тренутку је одлучио да провјери рачун, међутим недостајало је 9.000 марака", казао је извор.

Извор "Независних" је истакао да пуномоћник сумња да је новац узео неко запослен у Дому.

"Они су једини имали приступ документима покојне жене. Велика је вјероватноћа да је неко нашао ПИН код од банкомат картице из њеног новчаника, отишао до банке и дигао новац", каже извор.

Ово није први откривени случај у БиХ да се узима новац од покојника. Подсјећамо, полицајац С.Г. (48) из Груда неправоснажно је осуђен на петомјесечну казну затвора због злоупотребе службеног положаја.

Он је приликом увиђаја једног самоубиства у селу Дриновци, код Груда, из новчаника човјека (40) који је починио суицид узео новац у вриједности око 100 КМ и банкомат картицу.

Неколико дана касније отишао је до оближње УниЦредит банке у Грудама и помоћу банкомат картице дигао још 40 КМ.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

црни

31.10.2014 08:46

мора се потрошити, па Било ко, није коме је намјењено, него коме је судено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТМ

31.10.2014 16:07

Слике са банкомата и ето починиоца,какво мудро слово,невјероватно...

ОДГОВОРИТЕ