Prijedor: Trošio novac s kartice preminule žene

Prijedorska policija traga za nepoznatim počiniocem koji je s tekućeg računa preminule A.A. na bankomatu u Prijedoru skinuo oko 9.000 KM.

Republika Srpska 31.10.2014 | 08:45
Prijedor: Trošio novac s kartice preminule žene

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor su saopštili da im je krađa pomenutog novca prijavljena u srijedu od strane S.R., koji je punomoćnik preminule žene.

"On je u prijavi naveo da je A.A. preminula u februaru ove godine, nakon čega je nepoznata osoba u više navrata izvršila transakciju novčanih sredstava s tekućeg računa preminule žene", saopštili su iz prijedorske policije.

Kako kažu, identitet navedenih osoba ne mogu davati s obzirom na to da je istraga u toku.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao je da je A.A. prije smrti nekoliko godina boravila u Domu za starija lica u Prijedoru.

"Ona je bila nekoliko godina u Domu jer se nije imao ko brinuti o njoj. Njen punomoćnik živi u Hrvatskoj", kazao je izvor "Nezavisnih".

Prema njegovim riječima, kada je A.A. preminula, njen punomoćnik nije obraćao pažnju na novac.

"Bio je uvjeren da ga neće niko dizati. U jednom trenutku je odlučio da provjeri račun, međutim nedostajalo je 9.000 maraka", kazao je izvor.

Izvor "Nezavisnih" je istakao da punomoćnik sumnja da je novac uzeo neko zaposlen u Domu.

"Oni su jedini imali pristup dokumentima pokojne žene. Velika je vjerovatnoća da je neko našao PIN kod od bankomat kartice iz njenog novčanika, otišao do banke i digao novac", kaže izvor.

Ovo nije prvi otkriveni slučaj u BiH da se uzima novac od pokojnika. Podsjećamo, policajac S.G. (48) iz Gruda nepravosnažno je osuđen na petomjesečnu kaznu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

On je prilikom uviđaja jednog samoubistva u selu Drinovci, kod Gruda, iz novčanika čovjeka (40) koji je počinio suicid uzeo novac u vrijednosti oko 100 KM i bankomat karticu.

Nekoliko dana kasnije otišao je do obližnje UniCredit banke u Grudama i pomoću bankomat kartice digao još 40 KM.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

crni

31.10.2014 08:46

mora se potrošiti, pa Bilo ko, nije kome je namjenjeno, nego kome je sudeno.

ODGOVORITE
Name

ATM

31.10.2014 16:07

Slike sa bankomata i eto počinioca,kakvo mudro slovo,nevjerovatno...

ODGOVORITE