Три године не смију да прекрече графит

На улазу у зграду у Балзаковој 45 већ више од три године стоји увредљив графит са потписом ФКВ (навијачи ФК Војводина), а станари се плаше да га прекрече бојећи се освете хулигана, који су већ претукли председника скупштине станара када је 2011. прекречио њихов графит.

Србија 30.10.2014 | 21:07
Три године не смију да прекрече графит

Графит “Пи..о матора, што сада не кречиш. ФКВ!” настао је у октобру 2011.

Данас, три године касније, увредљив графит и даље стоји, а станари се плаше да га прекрече бојећи се реакције хулигана. Тврде да не смеју да се ухвате у коштац са овим, како кажу, једва пунолетним бандитима.

- Имамо проблема са навијачима. Увече се окупљају између зграда, пију, често пуше марихуану и галаме. Свима нам је због тога непријатно - каже Мира Л. која живи у овом кварту на Лиману.

Њена комшиница Весна Т. се са мужем и осмогодишњим сином у зграду доселила пре неколико месеци. Графит јој је одмах запао за око.

- Осмогодишњи син ме је први питао коме је упућен и зашто су коришћене ружне речи. Супруг и ја смо размишљали да графит прекречимо, па смо одустали. Не желимо да сина, а ни нас саме доводимо у непријатну, па чак и веома опасну ситуацију - каже Весна.

Ово није једини графит који показује да у овом кварту владају хулигани који се ките бојама фудбалских клубова. “Наш град, наша правила! Лиман ФКВ” један је од њих, а недалеко одатле нацртан је и мурал на коме је љутити навијач са бејзболком у руци.



Иако негодују због графита, грађани се нису обраћали градским институцијама, а графите кажу да не смеју сами да прекрече. Увредљиви графит планирају да прекрече активисти удружења “Нови Сад има срце”, који су овог лета уређивали више локација у граду.

Извор: 24сата.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

30.10.2014 23:51

Ма нема дрзаве и закона да бсгру сатера у затвор!

ОДГОВОРИТЕ