Tri godine ne smiju da prekreče grafit

Na ulazu u zgradu u Balzakovoj 45 već više od tri godine stoji uvredljiv grafit sa potpisom FKV (navijači FK Vojvodina), a stanari se plaše da ga prekreče bojeći se osvete huligana, koji su već pretukli predsednika skupštine stanara kada je 2011. prekrečio njihov grafit.

Srbija 30.10.2014 | 21:07
Tri godine ne smiju da prekreče grafit

Grafit “Pi..o matora, što sada ne krečiš. FKV!” nastao je u oktobru 2011.

Danas, tri godine kasnije, uvredljiv grafit i dalje stoji, a stanari se plaše da ga prekreče bojeći se reakcije huligana. Tvrde da ne smeju da se uhvate u koštac sa ovim, kako kažu, jedva punoletnim banditima.

- Imamo problema sa navijačima. Uveče se okupljaju između zgrada, piju, često puše marihuanu i galame. Svima nam je zbog toga neprijatno - kaže Mira L. koja živi u ovom kvartu na Limanu.

Njena komšinica Vesna T. se sa mužem i osmogodišnjim sinom u zgradu doselila pre nekoliko meseci. Grafit joj je odmah zapao za oko.

- Osmogodišnji sin me je prvi pitao kome je upućen i zašto su korišćene ružne reči. Suprug i ja smo razmišljali da grafit prekrečimo, pa smo odustali. Ne želimo da sina, a ni nas same dovodimo u neprijatnu, pa čak i veoma opasnu situaciju - kaže Vesna.

Ovo nije jedini grafit koji pokazuje da u ovom kvartu vladaju huligani koji se kite bojama fudbalskih klubova. “Naš grad, naša pravila! Liman FKV” jedan je od njih, a nedaleko odatle nacrtan je i mural na kome je ljutiti navijač sa bejzbolkom u ruci.



Iako negoduju zbog grafita, građani se nisu obraćali gradskim institucijama, a grafite kažu da ne smeju sami da prekreče. Uvredljivi grafit planiraju da prekreče aktivisti udruženja “Novi Sad ima srce”, koji su ovog leta uređivali više lokacija u gradu.

Izvor: 24sata.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vuk

30.10.2014 23:51

Ma nema drzave i zakona da bsgru satera u zatvor!

ODGOVORITE