Продаје се Кардељева вила, цијена - ситница

Вила у којој је некада са породицом живео Едвард Кардељ, један од главних идеолога и челника некадашње социјалистичке Југославије, понуђена је на продају за два милиона евра, објавили су словеначки медији.

Регион 30.10.2014 | 18:27
Продаје се Кардељева вила, цијена - ситница

После Кардељеве смрти и исељења његових потомака, кућу је неколико година користила словеначака Територијална одбрана, а повремено су је насељавали и илегални сквотери који су је користили за масовне забаве.

Вилу од око 400 квадратних метара продају наследници некадашњег власника Јанеза Сеунига који је морао да се 1947. године исели. Кућа је њима враћена након дугогодишњег поступка денационализације, а данас је у тако лошем стању да је не вреди обнављати.

Едвард Кардељ је био дугогодишњи блиски сарадник некадашњег доживотног председника СФРЈ Јосипа Броза Тита, а остао је упамћен по теоријској и практичној разради идеје о радничком самоуправљању развијеног у периоду од 1952-1980.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СС

30.10.2014 17:33

Некада важан, а сада генерације изнад 1975-ог годишта никада нису ни чули за Кардеља...толико о важности појединих историјских ликова. Нема их нигдје, а имовина је релативна ствар. Дјела су битна, остало мање више.

ОДГОВОРИТЕ