Prodaje se Kardeljeva vila, cijena - sitnica

Vila u kojoj je nekada sa porodicom živeo Edvard Kardelj, jedan od glavnih ideologa i čelnika nekadašnje socijalističke Jugoslavije, ponuđena je na prodaju za dva miliona evra, objavili su slovenački mediji.

Region 30.10.2014 | 18:27
Prodaje se Kardeljeva vila, cijena - sitnica

Posle Kardeljeve smrti i iseljenja njegovih potomaka, kuću je nekoliko godina koristila slovenačaka Teritorijalna odbrana, a povremeno su je naseljavali i ilegalni skvoteri koji su je koristili za masovne zabave.

Vilu od oko 400 kvadratnih metara prodaju naslednici nekadašnjeg vlasnika Janeza Seuniga koji je morao da se 1947. godine iseli. Kuća je njima vraćena nakon dugogodišnjeg postupka denacionalizacije, a danas je u tako lošem stanju da je ne vredi obnavljati.

Edvard Kardelj je bio dugogodišnji bliski saradnik nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, a ostao je upamćen po teorijskoj i praktičnoj razradi ideje o radničkom samoupravljanju razvijenog u periodu od 1952-1980.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

СС

30.10.2014 17:33

Некада важан, а сада генерације изнад 1975-ог годишта никада нису ни чули за Кардеља...толико о важности појединих историјских ликова. Нема их нигдје, а имовина је релативна ствар. Дјела су битна, остало мање више.

ODGOVORITE