ЕЛ: Валенсија спремна, стигао и Лучић!

Бивши капитен Партизана могао би да заигра за Валенсију против Црвене звезде. "Морамо да победимо", поручује Крешимир Лончар.

Кошарка 29.10.2014 | 22:45
ЕЛ: Валенсија спремна, стигао и Лучић!

Кошаркаши Валенсије истрчали су у среду увече на паркет Комбанк арене, на први тренинг по доласку у Београд.
Међу њима је био и Владимир Лучић, српски интернационалац, који је претходних десетак дана имао проблем са повредом скочног зглоба.

Једна од најважнијих недоумица пред дуел Црвене звезде и Валенсије (четвртак, 19.00) била је да ли ће он бити спреман да игра.

"Тренирам, стигао сам са екипом. У уторак сам одрадио део тренинга, нисам сто одсто спреман, али бићу у тиму", рекао је некадашњи капитен Партизана београдским новинарима.

Иза њега, за то време, остатак тима се загревао, а његов тренер Велимир Перасовић поздрављао се са Дејаном Радоњићем, шефом струке домаћих.

"Знамо сви да нас чека важна утакмица. Ово је један од најтежих терена у Европи, који даје додатну енергију овој екипи. Биће врло тешко. Звезда ове сезоне има један пораз, од Нептунаса, а и ту утакмицу је могла да добије", објашњава Лучић.

Валенсија зна како би требало да се супротстави домаћину.

"Знају они (саиграчи) све. Свесни су да долазе у Арену, где ће бити више од 20.000 људи. Не би било добро да уђемо у четврто коло са скором 0-3, али знамо да ће бити врло тешко. Морамо да трчимо и боримо се бар колико и они".

Лучићев клупски друг Крешимир Лончар свестан је атмосфере коју ће навијачи Звезде направити.

"Сувишно је о томе и причати. Навијање је овде религија, то се зна. Богу хвала, увек је лепо играти у таквој атмосфери".

Очекују га дуели и са Бобаном Марјановићем.

"Знам га још од када је играо за ЦСКА. Напредовао је доста. Тада је био баш млад. Звезда сада има млад тим, добре Американце, знамо шта нас чека".

Почетак евролигашке сезоне са два пораза (Олимпијакос, Галатасарај) у одређеној мери доноси прошлозенском освајачу Еврокупа и императив.

Лончар се слаже са том оценом.

"Дошли смо спремни, по победу, која нам је потребна да бисмо дошли у ситуацију да се боримо за пролаз. Морамо да победимо", додао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар