EL: Valensija spremna, stigao i Lučić!

Bivši kapiten Partizana mogao bi da zaigra za Valensiju protiv Crvene zvezde. "Moramo da pobedimo", poručuje Krešimir Lončar.

Košarka 29.10.2014 | 22:45
EL: Valensija spremna, stigao i Lučić!

Košarkaši Valensije istrčali su u sredu uveče na parket Kombank arene, na prvi trening po dolasku u Beograd.
Među njima je bio i Vladimir Lučić, srpski internacionalac, koji je prethodnih desetak dana imao problem sa povredom skočnog zgloba.

Jedna od najvažnijih nedoumica pred duel Crvene zvezde i Valensije (četvrtak, 19.00) bila je da li će on biti spreman da igra.

"Treniram, stigao sam sa ekipom. U utorak sam odradio deo treninga, nisam sto odsto spreman, ali biću u timu", rekao je nekadašnji kapiten Partizana beogradskim novinarima.

Iza njega, za to vreme, ostatak tima se zagrevao, a njegov trener Velimir Perasović pozdravljao se sa Dejanom Radonjićem, šefom struke domaćih.

"Znamo svi da nas čeka važna utakmica. Ovo je jedan od najtežih terena u Evropi, koji daje dodatnu energiju ovoj ekipi. Biće vrlo teško. Zvezda ove sezone ima jedan poraz, od Neptunasa, a i tu utakmicu je mogla da dobije", objašnjava Lučić.

Valensija zna kako bi trebalo da se suprotstavi domaćinu.

"Znaju oni (saigrači) sve. Svesni su da dolaze u Arenu, gde će biti više od 20.000 ljudi. Ne bi bilo dobro da uđemo u četvrto kolo sa skorom 0-3, ali znamo da će biti vrlo teško. Moramo da trčimo i borimo se bar koliko i oni".

Lučićev klupski drug Krešimir Lončar svestan je atmosfere koju će navijači Zvezde napraviti.

"Suvišno je o tome i pričati. Navijanje je ovde religija, to se zna. Bogu hvala, uvek je lepo igrati u takvoj atmosferi".

Očekuju ga dueli i sa Bobanom Marjanovićem.

"Znam ga još od kada je igrao za CSKA. Napredovao je dosta. Tada je bio baš mlad. Zvezda sada ima mlad tim, dobre Amerikance, znamo šta nas čeka".

Početak evroligaške sezone sa dva poraza (Olimpijakos, Galatasaraj) u određenoj meri donosi prošlozenskom osvajaču Evrokupa i imperativ.

Lončar se slaže sa tom ocenom.

"Došli smo spremni, po pobedu, koja nam je potrebna da bismo došli u situaciju da se borimo za prolaz. Moramo da pobedimo", dodao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar