Срби добили Црногорце!

Рукометна репрезентације Србије одлично је стартовала у квалификацијама за Европско првенство пошто је у Београду у групи 4 савладала селекцију Црне Горе са 25:21.

Остали спортови 29.10.2014 | 22:00
Срби добили Црногорце!

Црногорци су држали прикључак све до почетка другог полувремена, али онда нису успели да искористе два искључења "орлова", те је Србија лагано градила победу уз мањи пад у игри при крају сусрета.

Наша селекција је имала иницијативу и није давала противнику да дође до предности, док је Коцић у 15 минуту одбранио шут Борозана и омогућио Ђукићу да са крила донесе Србији прву предност од два поена разлике (5:3). Око Борозана се све окретало у Црној Гори, али је он убрзо искључен због фаула над Стојковићем који је пет секунди касније изборио седмерац, те је Вујин другим голом поставио 7:5.

Десно крило Србије Ђукић је одлично ушао у дуел, а онда и финтом избацио чувара уз одличну завршницу за првих "+3" (8:5). Прво искључење за српску селекцију стигло је у 20 минуту, и то за Стојковића, а после украдене лопте и зицера Пушице, Мелић је смањио на 8:6.

Најзаслужнији за то што репрезентација Србије није отишла и на већу разлику је голман Раде Мијатовић који је успевао да одбрани неке зицере уз седмерац, а Црна Гора је два минута пре полувремена дошла на само један гол разлике (9:8), али је Ђукић, који је 1994. годиште, поставио 10:8, а Мелић је искористио чак три искључења "орлова" како би на полувремену донео 10:9.

Србија је имала два играча мање у два прва напада почетком другог полувремена, али је и са таквим стањем на паркету примила само један, али и дала један гол преко Никчевића који се вешто прикрао иза леђа одбране противника и примио пас Вујина за 11:10. Управо је Вујин донео нових "+2" из контре у 36. минуту (13:11).

Први пут на сусрету дошло је до четири гола разлике у деветом минуту другог полувремена после петог гола сјајног Ђукића, а Марко Вујин је правом бомбом поставио 16:11. На 15 минута до краја Црна Гора се пробудила и пришла на 16:13, али је Вујин поново демонстрирао снајпер у руци, док је Ђукић истрчао контру и лако реализовао за 18:13.

Сигурно да ово није била ноћ Илића и Марсенића јер нису успевали да савладају Мијатовића, али зато Ђукић по седми пут јесте, те је Србија уз два примљена гола на десет минута до краја водила са 19:15. Било је потрено само да се одржава предност, што су српски репрезентативци одлично чинили до 55. минута када се створила прилика да Никчевић са левог крила погоди кроз ноге Мијушковића.

Уследио је пад у игри и опуштање, али се то није рефлектовало на резултат пошто је Србија лако дошла до победе на крају сусрета. Најефикаснији у редовима "орлова" били су Вујин и Никчевић са по седам голова, док је Мелић дао за Црну Гору погодак мање.

Коментари / 0

Оставите коментар