ЕК: Тужан пораз Партизана, након одличне игре!

Кошаркаши Партизана изгубили су од Хапоела са 82:79 у трећем колу Еврокупа на гостовању у Јерусалиму, па су после три кола Еврокупа и даље без тријумфа. Имали су у завршници треће деонице црно-бели серију од чак 14:0, у последњој су водили са +11, али су серијом лоших напада омогућили домаћинима да дођу до тријумфа у последњој секунди.

Кошарка 29.10.2014 | 20:30
ЕК: Тужан пораз Партизана, након одличне игре!

Црно-бели су у прва два кола претрпели поразе од Лијетувоса и Банвита, ни Хапоел није знао за тријумф до овог кола, али је ипак успео да преокрене.


Прва четвртина: Тепић и Мурић одржавали темпо, Богдановић донео преокрет

Црно-бели су ослабљени ушли у меч због повреде Милана Мачвана, стартовали су Тепић, Мурић, Милутиновић, Милутинов и Гагић, који је први поентирао. Борба се на почетку води највише у рекету, тако су и домаћини узвратили, а затим је Тепић погодио тројку за Партизанових 7:6. Превише простора добио је Елијаху у нападу, постигао је већ осам поена у вођству од 16:11, а онда су се унервозили играчи српског шампиона.

Иако је Тепић промашио цео обруч у шуту за три, његови саиграчи су дошли до лопте, а онда је Мурић уз одличну игру леђима дошао до рекета и нових поена. Ипак словеначки репрезентативац није могао сам у нападу, налетео је затим на рампу Рајта, али је Тепић смањио на 16:15. Он је одржао темпо до завршнице првог периода игре, да би првом тројком Богдановића Партизан преокренуо на 20:18 пред одлазак на одмор.

Друга четвртина: Богдановић погађао тројке, Елијаху смањивао предност

Било је 18:15 за Хапоел у првој четвртини, а онда је почела серија Партизана од 14:2. Уз агресивну одбрану, Мурић је био добар и у нападу, а онда је Андрић ефектно поентирао уз фаул, па погодио слободно бацање за +9. Елијаху је само наставио да парира, а Богдановић је везао трећу тројку за 32:22.

Тад су црно-бели почели да посустају, јер нису могли да зауставе Елијахуа - дошао је до 14. поена, а Гефни је везао пет и довео Хапоел на поен заостатка. Онда је потврђено добро тројкашко расположење, прво преко Андрића, а затим и Богдановића, који је постигао четврту тројку за +7. Остаће жал у табору Душка Вујошевића што није искоришћена и неспортска Елијахуа, предност је поново смањена, па је на паузу пред трећу четвртину Партизан отишао са вођством од 46:42. Лидер је Богдановић са 13 поена (4/5 за три), Андрић и Тепић су постигли по девет, Хапоел предводи Елијаху са 16.

Трећа четвртина: Мали пад, па серија Партизана од 14:0

Скоро пуна три минута је Партизан био без поена, а онда се ситуација преокренула још једном. У 26. минуту утакмице, Смит је погодио за вођство Хапоела од 56:52, и испоставило се да су то последњи поени његовог тима у деоници. Мурић је најавио серију од 11:0 погодивши тројку за преокрет, а Ђорђе Гагић је са дистанце био прецизан за 63:56 и тајм-аут домаћина.

На спектакуларан начин је окончана деоница, одолело се новим нападима промашивали су Халперин и Џонс, а онда је Андрић после неколико финти изборио позицију за шут у последњој секунди за тројку и +10 пред последњи период игре.

Последња четвртина: Хапоел увео меч у неизвесну завршницу

Завршница је почела поенима Смита, Мурић је одговорио другом тројком за +11, но домаћини су пришли на шест поена заостатка. У неколико лоших напада, Богдановић је оклевао и препустио лопту Хапоелу, Гагић је промашио, затим и Дало, па је Вујошевић узео тајм-аут како би зауставио серију домаћина.

Тек кад је Елијаху изједначио (71:71), Богдановић је постигао пету тројку на мечу, а онда је и Мурић био прецизан иза линије 6,75 за одржање предности. Џонс је ипак са линије пенала изједначио, а са ње је Рајт преокренуо 28 секунди пре краја утакмице на 79:77. Тепић је правовременом асистенцијом омогућио Гагићу да закуца пет секунди пре краја, па Хапоел има последњи напад, који је и искористио да дође до тријумфа!

Коментари / 0

Оставите коментар