EK: Tužan poraz Partizana, nakon odlične igre!

Košarkaši Partizana izgubili su od Hapoela sa 82:79 u trećem kolu Evrokupa na gostovanju u Jerusalimu, pa su posle tri kola Evrokupa i dalje bez trijumfa. Imali su u završnici treće deonice crno-beli seriju od čak 14:0, u poslednjoj su vodili sa +11, ali su serijom loših napada omogućili domaćinima da dođu do trijumfa u poslednjoj sekundi.

Košarka 29.10.2014 | 20:30
EK: Tužan poraz Partizana, nakon odlične igre!

Crno-beli su u prva dva kola pretrpeli poraze od Lijetuvosa i Banvita, ni Hapoel nije znao za trijumf do ovog kola, ali je ipak uspeo da preokrene.


Prva četvrtina: Tepić i Murić održavali tempo, Bogdanović doneo preokret

Crno-beli su oslabljeni ušli u meč zbog povrede Milana Mačvana, startovali su Tepić, Murić, Milutinović, Milutinov i Gagić, koji je prvi poentirao. Borba se na početku vodi najviše u reketu, tako su i domaćini uzvratili, a zatim je Tepić pogodio trojku za Partizanovih 7:6. Previše prostora dobio je Elijahu u napadu, postigao je već osam poena u vođstvu od 16:11, a onda su se unervozili igrači srpskog šampiona.

Iako je Tepić promašio ceo obruč u šutu za tri, njegovi saigrači su došli do lopte, a onda je Murić uz odličnu igru leđima došao do reketa i novih poena. Ipak slovenački reprezentativac nije mogao sam u napadu, naleteo je zatim na rampu Rajta, ali je Tepić smanjio na 16:15. On je održao tempo do završnice prvog perioda igre, da bi prvom trojkom Bogdanovića Partizan preokrenuo na 20:18 pred odlazak na odmor.

Druga četvrtina: Bogdanović pogađao trojke, Elijahu smanjivao prednost

Bilo je 18:15 za Hapoel u prvoj četvrtini, a onda je počela serija Partizana od 14:2. Uz agresivnu odbranu, Murić je bio dobar i u napadu, a onda je Andrić efektno poentirao uz faul, pa pogodio slobodno bacanje za +9. Elijahu je samo nastavio da parira, a Bogdanović je vezao treću trojku za 32:22.

Tad su crno-beli počeli da posustaju, jer nisu mogli da zaustave Elijahua - došao je do 14. poena, a Gefni je vezao pet i doveo Hapoel na poen zaostatka. Onda je potvrđeno dobro trojkaško raspoloženje, prvo preko Andrića, a zatim i Bogdanovića, koji je postigao četvrtu trojku za +7. Ostaće žal u taboru Duška Vujoševića što nije iskorišćena i nesportska Elijahua, prednost je ponovo smanjena, pa je na pauzu pred treću četvrtinu Partizan otišao sa vođstvom od 46:42. Lider je Bogdanović sa 13 poena (4/5 za tri), Andrić i Tepić su postigli po devet, Hapoel predvodi Elijahu sa 16.

Treća četvrtina: Mali pad, pa serija Partizana od 14:0

Skoro puna tri minuta je Partizan bio bez poena, a onda se situacija preokrenula još jednom. U 26. minutu utakmice, Smit je pogodio za vođstvo Hapoela od 56:52, i ispostavilo se da su to poslednji poeni njegovog tima u deonici. Murić je najavio seriju od 11:0 pogodivši trojku za preokret, a Đorđe Gagić je sa distance bio precizan za 63:56 i tajm-aut domaćina.

Na spektakularan način je okončana deonica, odolelo se novim napadima promašivali su Halperin i Džons, a onda je Andrić posle nekoliko finti izborio poziciju za šut u poslednjoj sekundi za trojku i +10 pred poslednji period igre.

Poslednja četvrtina: Hapoel uveo meč u neizvesnu završnicu

Završnica je počela poenima Smita, Murić je odgovorio drugom trojkom za +11, no domaćini su prišli na šest poena zaostatka. U nekoliko loših napada, Bogdanović je oklevao i prepustio loptu Hapoelu, Gagić je promašio, zatim i Dalo, pa je Vujošević uzeo tajm-aut kako bi zaustavio seriju domaćina.

Tek kad je Elijahu izjednačio (71:71), Bogdanović je postigao petu trojku na meču, a onda je i Murić bio precizan iza linije 6,75 za održanje prednosti. Džons je ipak sa linije penala izjednačio, a sa nje je Rajt preokrenuo 28 sekundi pre kraja utakmice na 79:77. Tepić je pravovremenom asistencijom omogućio Gagiću da zakuca pet sekundi pre kraja, pa Hapoel ima poslednji napad, koji je i iskoristio da dođe do trijumfa!

Komentari / 0

Ostavite komentar