Расписан конкурс за додјелу стипендија

Министарство просвјете и културе РС објавило је конкурс за додјелу стипендија за први, други и трећи циклус. Општи услови за додјелу су остали исти.

Република Српска 29.10.2014 | 15:14
Расписан конкурс за додјелу стипендија

У категорији успјешних студената који студирају у РС услов је просјечна оцјена од 8,5, а за студенте који студирају на високошколским установама ван РС девет, казао је министар просвјете и културе Горан
Мутабџија.

Конкурс за додјелу стипендија расписан је за укупно  1000 студената који студирају на високошколским установама у РС. Вриједност појединачне стипендије  је двије хиљаде марака и она ће бити исплаћена у 10 рата, прецизирао је министар.

У другој категорији су остали студенти, а биће додјељено 236 стипендија у овој категорији за студенте првог циклуса. У трећој категорији су студенти са инвалидитетом који остварују право на накнаду за туђу помоћ и његу. Планирано је да се додјели 16 стипендија у тој категорији.

Општи услови за додјелу се нису мјењали. Кад је ријеч о стипендијама  за први, други и трећи циклус за студенте који се школују ван РС, услов  је просјечна оцјена од девет. Биће додјељено укупно 70 једнократних стипендија, а износ ће зависити од броја пријављених студената по циклусима.

Рок за пријаву је 28. новембар.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар