Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

Ministarstvo prosvjete i kulture RS objavilo je konkurs za dodjelu stipendija za prvi, drugi i treći ciklus. Opšti uslovi za dodjelu su ostali isti.

Republika Srpska 29.10.2014 | 15:14
Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

U kategoriji uspješnih studenata koji studiraju u RS uslov je prosječna ocjena od 8,5, a za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama van RS devet, kazao je ministar prosvjete i kulture Goran
Mutabdžija.

Konkurs za dodjelu stipendija raspisan je za ukupno  1000 studenata koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u RS. Vrijednost pojedinačne stipendije  je dvije hiljade maraka i ona će biti isplaćena u 10 rata, precizirao je ministar.

U drugoj kategoriji su ostali studenti, a biće dodjeljeno 236 stipendija u ovoj kategoriji za studente prvog ciklusa. U trećoj kategoriji su studenti sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na naknadu za tuđu pomoć i njegu. Planirano je da se dodjeli 16 stipendija u toj kategoriji.

Opšti uslovi za dodjelu se nisu mjenjali. Kad je riječ o stipendijama  za prvi, drugi i treći ciklus za studente koji se školuju van RS, uslov  je prosječna ocjena od devet. Biće dodjeljeno ukupno 70 jednokratnih stipendija, a iznos će zavisiti od broja prijavljenih studenata po ciklusima.

Rok za prijavu je 28. novembar.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar