Видео: Кренула НБА - Лом ноге, лактови, свађе...!

Претходне ноћи почела је НБА сезона 2014/15. Одмах је било и добрих и лоших ствари...

Кошарка 29.10.2014 | 10:00
Видео: Кренула НБА - Лом ноге, лактови, свађе...!

Шампиони НБА лиге, након што им је на свечаној церемонији додељен сет прстења за титулу освојену у финалу са Мајами Хитом, морали су да запну из све снаге да победе вечитог ривала, Далас Мевериксе.

Тројком Тонија Паркера, минут и седам секунди пре краја тексашког дербија, Сан Антонио Спарси отворили су сезону 2014/15 победом - 101:100!

Пре Паркерове тројке, на другој страни је неуништиви Дирк Новицки везао неколико двојки, што са једне, што са обе ноге, али на погодак плеја Спарса није било одговора иако је до краја било остало више од 60 секунди игре.

Паркер је био први стрелац Сан Антонија са 23 поена, тројке је шутирао 4/4, међутим најбољи нападач свакако је био Мануел Ђинобили који је до 20 поена стигао са 53 одсто успешности у шуту из игре. Тим Данкан био је на свом уобичајеном нивоу из претходних сезона, 14 поена, 13 скокова.

Ниједан играч у НБА историји није више пута отворио сезону дабл-дабл учинком, а Данкану је ово био 14. пут.

"Ово је била сјајна кошаркашка утакмица, из угла навијача није сезона није могла боље да почне од овога. Нема шансе", рекао је тренер Даласа Рик Карлајл.

"Нажалост, танка је линија између пораза и победе када играју ова два тима, тако да ћемо памтити само то да смо поражени. Да смо погодили само још један шут, сада бисмо певали другу песму. Такав је свет у ком живимо, та Западна конференција", додао је.

Монта Елис предводио је Далас са 26 поена, Новицки је додао 18, Девин Харис 17.

Трагичар меча свакако је Чандлер Парсонс, летошње појачање Даласа, који је промашио тројку за победу 0,4 секунде пре краја.

Док је у Тексасу све личино на прави фестивал кошарке, у Калифорнији није било баш тако... Лос Анђелес Лејкерси и Хјустон Рокетси нису одиграли неизвесну утакмицу, гости су били за класу бољи, прве звезде два тима, Коби Брајант и Двајт Хауард успеле су да се покаче и размене ружне речи, а оно што је највише покварило расположење свим НБА фановима јесте ужасна повреда дебитанта, рукија Лејкерса, Џулијуса Рендла.

Крај утакмице која је завршена резултатом 90:108, Рендл је дочекао на путу ка болници, где је оперисан због прелома ноге који је доживео наочиглед 19.000 људи у "Стејплс центру" и милиона који су меч пратили преко ТВ.

Овај снажни 19-годишњи крилни центар, који је стигао са Кентаки универзитета, сударио се свом снагом са двојицом кошаркаша Хјустона под кошем и са болним криком пао на паркет. Свима је било јасно да се ради о тешкој повреди, а најприсебнији је био Брајант, који му је одмах стиснуо руку.

Тренер Лејкерса Бајрон Скот рекао је...

"У финишу утакмице очигледно нисмо мислили на кошарку, већ на Џулијуса. Надамо се да ће с њим све бити у реду".

"Морамо да му помогнемо да што пре и што лакше прође кроз ово, да се врати јачи и постане бољи кошаркаш. То је циљ, то је светло на крају тунела које желимо да пронађемо у овом тренутку. Време ће му помоћи да се врати јачи и бољи", рекао је Брајант.

Прва звезда Лејкерса вратила се на терен после сезоне 2013/14, коју је углавном преседео у гледалишту због две озбиљне повреде, а све је резултирало најгором сезоном Лејкерса у последњих 50 година, овековечену с 55 пораза.

Овај меч обележио је и сукоб Брајанта и центра Хјустона, Хауарда. "Супермен" је 2013. напустио Лејкерсе после само једне сезоне и као слободан агент "узео 30 милиона у Хјустону".

Док је тренер Лејкерса Брукс оценио да "два суперстара очигледно не воле један другога", Брајант се само насмејао.

"Нема шансе да га не волим... Он је слатки меда. Стварно мислим то. Он је добро дете", рекао је Брајант.

Хауард је избегао било какав коментар везан за старијег ривала, екс-колегу.

"Нема разлога улазити дубље у то. Добили смо утакмицу. Завршено је. Све је то кошарка. Чак се ни не потресам око тога..."

У Њу Орлеансу окршај два дива и победа Пеликанса над Меџиком од 101:84.

Победио је домаћи тим, чији је центар имао бољу подршку у виду Омера Ашика. Наиме, Ентони Дејвис и Турчин заједно дали су 40 поена Орланду, уз 34 скока и 14 блокада. Од тога, Дејвис је забележио 26 поена, 17 скокова и поделио девет блокада, за рекорд каријере.

Недостајала му је једна за трипл-дабл.

На другој страни, снажан отпор пружио је црногорски центар Никола Вучевић, са 15 поена, 23 скока и четири блокаде, али Орландо ниједном није био близу у другом полувремену.

РЕЗУЛТАТИ:

Њу Орлеанс - Орландо 101:84
/Дејвис 26, 17 ск, 9 бл, 3 укр, 2 ас - Херис 25, 8 ск, Вучевић 15, 23 ск, 4 бл/

Сан Антонио - Далас 101:100
/Паркер 23, 3 ск, 3 ас, Данкан 14, 13 ск - Елис 26, 6 ас, 4 ск, Новицки 18, 6 ск/

Л. А. Лејкерс - Хјустон 90:108
/Брајант 19, 6/17 из игре, 3 ск, 2 ас, Бузер 17, 7 ск - Харден 32, 6 ас, Џонс 16, 13 ск, Хауар 13, 11 ск/

 

Коментари / 0

Оставите коментар