Одустали од протеста

И поред најава да ће мештани села Вриоци код Козарске Дубице у знак протеста блокирати магистрални пут Козарска Дубица - Костајница, до блокаде није дошло јер им је обећана хитна изградња пропуста, што су и
захтевали.

Република Српска 28.10.2014 | 19:27
Одустали од протеста

Мештани су се окупили уз магистрални пут, али су послушали начелника општине Милета Злојутра, који им је саветовао да сачекају долазак пројектаната предузећа „Приједор путеви“.

-Имам обећања из предузећа „Приједор путеви“ и „Путеви Српске“ да овде долазе пројектанти. Молим вас за стрпљење, јер тренутно нема разлога да правимо већу буку. Уколико се не испоштује овај рок, онда ћемо видети како ћемо даље поступити“, поручио је Злојутро.

Пројектанти су ускоро, заиста и стигли, како би обавили преглед терена за будућу изградњу пропуста.

-Очекујемо да би до краја седмице могли кренути са припремним радовима и почетком радова на овој локацији. Ово је веома озбиљан посао, све прогнозе су тешке, али очекујем да би се, уколико све буде ишло према плану, изградња пропуста могла завршити у наредних двадесетак дана.

Изградња пропуста процењује се на око 150.000 КМ, каже директор предузећа „Приједор путеви“, Раденко Црногорац.

ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ

Ипак, мештани, које су умориле поплаве, љути су и не верују никоме.

-Ми само желимо да упозоримо, да уколико не испоштују то што су рекли, не треба даље да долазе и обећавају, ми ћемо блокирати пут и онда више нико не треба да нас ништа моли - каже мештанин дубичких Вриоца, Милош  Радојчић.

Мештани Вриоца тврде да је узрок свих поплава - недостатак пропуста на магистралном путу Козарска Дубица - Костајница, изграђеном пре 28 година.


Коментари / 0

Оставите коментар