Odustali od protesta

I pored najava da će meštani sela Vrioci kod Kozarske Dubice u znak protesta blokirati magistralni put Kozarska Dubica - Kostajnica, do blokade nije došlo jer im je obećana hitna izgradnja propusta, što su i
zahtevali.

Republika Srpska 28.10.2014 | 19:27
Odustali od protesta

Meštani su se okupili uz magistralni put, ali su poslušali načelnika opštine Mileta Zlojutra, koji im je savetovao da sačekaju dolazak projektanata preduzeća „Prijedor putevi“.

-Imam obećanja iz preduzeća „Prijedor putevi“ i „Putevi Srpske“ da ovde dolaze projektanti. Molim vas za strpljenje, jer trenutno nema razloga da pravimo veću buku. Ukoliko se ne ispoštuje ovaj rok, onda ćemo videti kako ćemo dalje postupiti“, poručio je Zlojutro.

Projektanti su uskoro, zaista i stigli, kako bi obavili pregled terena za buduću izgradnju propusta.

-Očekujemo da bi do kraja sedmice mogli krenuti sa pripremnim radovima i početkom radova na ovoj lokaciji. Ovo je veoma ozbiljan posao, sve prognoze su teške, ali očekujem da bi se, ukoliko sve bude išlo prema planu, izgradnja propusta mogla završiti u narednih dvadesetak dana.

Izgradnja propusta procenjuje se na oko 150.000 KM, kaže direktor preduzeća „Prijedor putevi“, Radenko Crnogorac.

POSLEDNjE UPOZORENjE

Ipak, meštani, koje su umorile poplave, ljuti su i ne veruju nikome.

-Mi samo želimo da upozorimo, da ukoliko ne ispoštuju to što su rekli, ne treba dalje da dolaze i obećavaju, mi ćemo blokirati put i onda više niko ne treba da nas ništa moli - kaže meštanin dubičkih Vrioca, Miloš  Radojčić.

Meštani Vrioca tvrde da je uzrok svih poplava - nedostatak propusta na magistralnom putu Kozarska Dubica - Kostajnica, izgrađenom pre 28 godina.


Komentari / 0

Ostavite komentar