Блажичев позив навијачима за Валенсију

Бек Црвене звезде Телеком позвао навијаче да поново испуне Арену и помогну екипи да победи Валенсију (четвртак, 19.00).

Кошарка 28.10.2014 | 20:40
Блажичев позив навијачима за Валенсију

Још два дана остала су до можда и преломне утакмице коју црвено-бели играју у првој фази Евролиге.

Црвена звезда Телеком има скор 1-1, а Валенсија 0-2. Лако је израчунати колико би била значајна победа у утакмици 3. кола Д групе, а колико би мисија пласмана у Топ 16 постала тежа у случају пораза.

Јака Блажич истиче да подршка са трибина може да буде важан фактор на паркету, као што је била пре две недеље у победи над Галатасарајем.

"Енергија коју Звездини навијачи могу да произведу, не може да се осети ни у једној другој дворани на свету. Они су наша покретачка снага и ту не причам о мотивацији, пошто ниједном играчу не треба посебан мотив за утакмице Евролиге, већ је реч о самопоуздању које осетите када вас бодри 20 хиљада људи", рекао је словеначки бек.

"У таквој ситуацији желите да пружите више од својих тренутних могућности, како не бисте разочарали навијаче и како би им омогућили да славе победу".

Некада су у Арени падали највећи европски клубови, када су гостовали Партизану. Сада је ред да Звезда уз помоћ Делија направи своју "неосвојиву тврђаву".

"Навијачи су нам потребни. Ову битку можемо да добијемо само уз њихову помоћ", завршио је Јака Блажич.

Утакмица се игра у четвртак од 19 часова, а дан касније у оквиру исте групе састаће се Нептунас - Олимпијакос и Лаборал Кућа - Галатасарај.

Коментари / 0

Оставите коментар