Blažičev poziv navijačima za Valensiju

Bek Crvene zvezde Telekom pozvao navijače da ponovo ispune Arenu i pomognu ekipi da pobedi Valensiju (četvrtak, 19.00).

Košarka 28.10.2014 | 20:40
Blažičev poziv navijačima za Valensiju

Još dva dana ostala su do možda i prelomne utakmice koju crveno-beli igraju u prvoj fazi Evrolige.

Crvena zvezda Telekom ima skor 1-1, a Valensija 0-2. Lako je izračunati koliko bi bila značajna pobeda u utakmici 3. kola D grupe, a koliko bi misija plasmana u Top 16 postala teža u slučaju poraza.

Jaka Blažič ističe da podrška sa tribina može da bude važan faktor na parketu, kao što je bila pre dve nedelje u pobedi nad Galatasarajem.

"Energija koju Zvezdini navijači mogu da proizvedu, ne može da se oseti ni u jednoj drugoj dvorani na svetu. Oni su naša pokretačka snaga i tu ne pričam o motivaciji, pošto nijednom igraču ne treba poseban motiv za utakmice Evrolige, već je reč o samopouzdanju koje osetite kada vas bodri 20 hiljada ljudi", rekao je slovenački bek.

"U takvoj situaciji želite da pružite više od svojih trenutnih mogućnosti, kako ne biste razočarali navijače i kako bi im omogućili da slave pobedu".

Nekada su u Areni padali najveći evropski klubovi, kada su gostovali Partizanu. Sada je red da Zvezda uz pomoć Delija napravi svoju "neosvojivu tvrđavu".

"Navijači su nam potrebni. Ovu bitku možemo da dobijemo samo uz njihovu pomoć", završio je Jaka Blažič.

Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova, a dan kasnije u okviru iste grupe sastaće se Neptunas - Olimpijakos i Laboral Kuća - Galatasaraj.

Komentari / 0

Ostavite komentar