Јуинг хоће-неће у Партизан?!

Искусни "плеј" био је на прагу Хумске 1, али је трансфер доведен у питање (пропао?) због његове жеље да још две недеље остане у Ле Ману.

Кошарка 28.10.2014 | 18:55
Јуинг хоће-неће у Партизан?!

Аутор: мондо.рс
Искусни "плеј" био је на прагу Хумске 1, али је трансфер доведен у питање (пропао?) због његове жеље да још две недеље остане у Ле Ману.

27.10.2014. | 19:10 51 А- А А+
Данијел ЈуингФото: МН Пресс Данијел Јуинг (31 година, 191 цм) био је избор Душка Вујошевића за новог плејмејкера Партизана, али се прича закомпликовала и сада више није извесно да ће он бити "тај" играч.
"Његов менаџер тврдио је да нам је он на располагању када га будемо хтели. У моменту када смо га хтели, он је продужио краткорочни уговор са Ле Маном, јер жели да одигра тамо још неку утакмицу", рекао је тренер црно-белих.

Јуинг је био ученик селектора САД Мајка Кжижевског на реномираном Дјуку (2001-2005). Две сезоне провео је у Лос Анђелес Клиперсима, а онда играо за Химки, Проком (са Пољацима је гостовао у Пиониру, у оквиру Евролиге 2010/11), Азовмаш, Бешикташ и прошле сезоне за Париз Левалоа.

"Не знам поуздано шта је у питању, али ако је играчу прече да одигра још једну утакмицу за Ле Ман, него целу сезону у Партизану, онда нам он као такав није ни потребан", додао је Вујошевић.

"Иначе је солидан играч, са добром биографијом".

Стратег црно-белих рекао је новинарима да је клуб у контакту са разним менаџерским агенцијама, али да сви траже финансијске гаранције за своје клијенте.

"Американци и странци уопште, имају друге навике од оних које владају у Партизану", алудирао је на кашњење плата.

То, ипак, не би требало да буде непремостива препрека и плејмејкер ће највероватније доћи у блиској будућности, Јуинг или неки други.

Чињеница да се у једном тренутку определио за искусног играча, који је доста времена провео у европској кошарци, говори да Вујошевић преферира такву опцију, у односу на момке тек изашле са америчких универзитета, који се нису изборили за НБА уговоре.

"Близу смо решења, али не тражимо спас у доласку тог човека, него у дизању целог тима", поручио је тренер Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар