Juing hoće-neće u Partizan?!

Iskusni "plej" bio je na pragu Humske 1, ali je transfer doveden u pitanje (propao?) zbog njegove želje da još dve nedelje ostane u Le Manu.

Košarka 28.10.2014 | 18:55
Juing hoće-neće u Partizan?!

Autor: mondo.rs
Iskusni "plej" bio je na pragu Humske 1, ali je transfer doveden u pitanje (propao?) zbog njegove želje da još dve nedelje ostane u Le Manu.

27.10.2014. | 19:10 51 A- A A+
Danijel JuingFoto: MN Press Danijel Juing (31 godina, 191 cm) bio je izbor Duška Vujoševića za novog plejmejkera Partizana, ali se priča zakomplikovala i sada više nije izvesno da će on biti "taj" igrač.
"Njegov menadžer tvrdio je da nam je on na raspolaganju kada ga budemo hteli. U momentu kada smo ga hteli, on je produžio kratkoročni ugovor sa Le Manom, jer želi da odigra tamo još neku utakmicu", rekao je trener crno-belih.

Juing je bio učenik selektora SAD Majka Kžiževskog na renomiranom Djuku (2001-2005). Dve sezone proveo je u Los Anđeles Klipersima, a onda igrao za Himki, Prokom (sa Poljacima je gostovao u Pioniru, u okviru Evrolige 2010/11), Azovmaš, Bešiktaš i prošle sezone za Pariz Levaloa.

"Ne znam pouzdano šta je u pitanju, ali ako je igraču preče da odigra još jednu utakmicu za Le Man, nego celu sezonu u Partizanu, onda nam on kao takav nije ni potreban", dodao je Vujošević.

"Inače je solidan igrač, sa dobrom biografijom".

Strateg crno-belih rekao je novinarima da je klub u kontaktu sa raznim menadžerskim agencijama, ali da svi traže finansijske garancije za svoje klijente.

"Amerikanci i stranci uopšte, imaju druge navike od onih koje vladaju u Partizanu", aludirao je na kašnjenje plata.

To, ipak, ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka i plejmejker će najverovatnije doći u bliskoj budućnosti, Juing ili neki drugi.

Činjenica da se u jednom trenutku opredelio za iskusnog igrača, koji je dosta vremena proveo u evropskoj košarci, govori da Vujošević preferira takvu opciju, u odnosu na momke tek izašle sa američkih univerziteta, koji se nisu izborili za NBA ugovore.

"Blizu smo rešenja, ali ne tražimo spas u dolasku tog čoveka, nego u dizanju celog tima", poručio je trener Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar