Бразил у Јадранској лиги?!

Репрезентација Бразила од наредне године учествоваће у регионалној ватерполо лиги, уз клубове са овог простора, објавили хрватски медији!

Остали спортови 28.10.2014 | 18:25
Бразил у Јадранској лиги?!

Веровали или не, али Балкан и Бразил ће наредне године бити ближи него икад.

Хрватски ватерполо савез незванично је најавио да ће репрезентација Бразила, чији је селектор прослављени тренер Ратко Рудић, од наредне године бити учесник регионалне лиге, а као домаћин играће у Задру!?

"У завршници смо реализације договора на којем радим више месеци и тренутно имамо одлуку Управног одбора Триглав регионалне ватерполо лиге да нас од сезоне 2015/16. примају у такмичење. Управо се враћам у Бразил на завршне консултације и уверен да ће ова прича бити успешно приведена крају", рекао је Рудић "Јутарњем листу"

Бразилци се озбиљно припремају за предстојеће Олимпијске игре 2016. године чији ће бити домаћин, па је у складу са тим најпре ангажован Рудић, а у прилог томе иде и ова одлука, односно најава да ће играти регионалну лигу, која је врло јака, готово истог интезитета као и Лига шампиона.

Осим тога, Рудић планира и да доведе двојицу квалитетних играча, који би добили бразилско држављанство.

Што се тиче регионалне лиге, Бразилци би у Задру проводили пет-шест месеци годишње док траје такмичење.

Подсетимо, српски голман Слободан Соро добио је у фебруару бразилско држављанство и требало би да наступа за селекцију те земље на Играма у Рију.

Коментари / 0

Оставите коментар