Brazil u Jadranskoj ligi?!

Reprezentacija Brazila od naredne godine učestvovaće u regionalnoj vaterpolo ligi, uz klubove sa ovog prostora, objavili hrvatski mediji!

Ostali sportovi 28.10.2014 | 18:25
Brazil u Jadranskoj ligi?!

Verovali ili ne, ali Balkan i Brazil će naredne godine biti bliži nego ikad.

Hrvatski vaterpolo savez nezvanično je najavio da će reprezentacija Brazila, čiji je selektor proslavljeni trener Ratko Rudić, od naredne godine biti učesnik regionalne lige, a kao domaćin igraće u Zadru!?

"U završnici smo realizacije dogovora na kojem radim više meseci i trenutno imamo odluku Upravnog odbora Triglav regionalne vaterpolo lige da nas od sezone 2015/16. primaju u takmičenje. Upravo se vraćam u Brazil na završne konsultacije i uveren da će ova priča biti uspešno privedena kraju", rekao je Rudić "Jutarnjem listu"

Brazilci se ozbiljno pripremaju za predstojeće Olimpijske igre 2016. godine čiji će biti domaćin, pa je u skladu sa tim najpre angažovan Rudić, a u prilog tome ide i ova odluka, odnosno najava da će igrati regionalnu ligu, koja je vrlo jaka, gotovo istog inteziteta kao i Liga šampiona.

Osim toga, Rudić planira i da dovede dvojicu kvalitetnih igrača, koji bi dobili brazilsko državljanstvo.

Što se tiče regionalne lige, Brazilci bi u Zadru provodili pet-šest meseci godišnje dok traje takmičenje.

Podsetimo, srpski golman Slobodan Soro dobio je u februaru brazilsko državljanstvo i trebalo bi da nastupa za selekciju te zemlje na Igrama u Riju.

Komentari / 0

Ostavite komentar