ДВ: Нисмо у плановима Звездаша властодржаца!

Тренер КК Партизан и председник истоименог спортског друштва, о односу државе према црно-белима и "фрустрацији" неких људи из медија.

Кошарка 28.10.2014 | 17:55
ДВ: Нисмо у плановима Звездаша властодржаца!

Душко Вујошевић рекао је у понедељак да је потребна жртва да би се Партизан поново изградио у доминантан клуб.

"На почетку смо тог пута, али тај пут ем што је дуг, ем што није у добром стању", изјавио је стратег вишеструког кошаркашког првака Србије и региона.

Он је прецизирао да не мисли само на материјалне недаће у којима се налази КК Партизан, већ и ЈСД Партизан.

"Ко мало има слуха, па погледа например одлуку Скупштине града Београда од петка, којом се дефинише план реконструкције стадиона Црвене звезде на Аутокоманди. Стадион Партизана се не помиње. Не постоји у плановима звездаша који су сада на власти", рекао је Вујошевић.

"То је и однос према КК Партизан, то су услови у којима ми радимо и они додатно отежавају ионако тежак процес стварања новог тима. Управо због сличних потеза и услова, ми смо летос и остали без пола екипе..."

"Неки кажу да Партизан више није интересантан за играче, зато што не игра Евролигу. То није тачно. Мурић је дошао. И није проблем да ли је Дангубић дошао или није, него што су отишли Вестерман, Павловић, Ловерњ, Богдановић, Бертанс и под неким другим околностима Мусли".

Скупштина града усвојила је у петак план за подручје око стадиона Црвене звезде, који има за циљ "стварање планских могућности за трансформацију постојећих привредних, комерцијалних и комуналних делатности у спортске, комерцијалне и пословно-стамбене комплексе, чиме се остварује рационалније коришћење грађевинског земљишта".

Душко Вујошевић самоиницијативно је причао и о извештавању појединих медија са утакмице Партизан - Металац (84:77), одигране у суботу.

Црно-бели су губили са 17 поена разлике, па преокретом у другом полувремену прекинули низ пораза у АБА лиги и Еврокупу.

"Немам претензију да будем било чији уредник... Али, ако неко већ говори о одређеним контекстима, па каже 'после пет пораза у свим такмичењима', онда може да каже и да се ово догађа после 13 година победа у свим такмичењима".

"На некој телевизији, не знам ни како се зове, наша утакмица против Металца се назива 'дербијем зачеља' и тако даље... Само се види колика је количина фрустрације, годинама победа Партизана, изазвана код једног броја људи".

Немања Безбрадица после ранијег слања у свлачионицу на мечу против Банвита, три дана касније против Металца уопште није био у тиму. Ево и зашто.

"То је питање схватања и прихватања своје улоге. Не може нико без последица да уђе са клупе, олако направи три грешке и да из тога примимо шест поена, у моменту када се боримо да нам пораз буде што мањи и часнији. Ма колико то изгледало грубо, или брутално, бољи играч има више права на грешку".

Црно-бели у уторак путују за Јерусалим, где ће се у среду са почетком у 18.30 састати са домаћим Хапоелом.

После два одиграна кола и једни и други су на зачељу табеле Е групе, са скором 0-2. Милан Мачван неће бити са екипом, пошто је доживео руптуру мишића задње ложе и предстоји му пауза, највероватније у трајању од десетак дана.

 

Коментари / 0

Оставите коментар