DV: Nismo u planovima Zvezdaša vlastodržaca!

Trener KK Partizan i predsednik istoimenog sportskog društva, o odnosu države prema crno-belima i "frustraciji" nekih ljudi iz medija.

Košarka 28.10.2014 | 17:55
DV: Nismo u planovima Zvezdaša vlastodržaca!

Duško Vujošević rekao je u ponedeljak da je potrebna žrtva da bi se Partizan ponovo izgradio u dominantan klub.

"Na početku smo tog puta, ali taj put em što je dug, em što nije u dobrom stanju", izjavio je strateg višestrukog košarkaškog prvaka Srbije i regiona.

On je precizirao da ne misli samo na materijalne nedaće u kojima se nalazi KK Partizan, već i JSD Partizan.

"Ko malo ima sluha, pa pogleda naprimer odluku Skupštine grada Beograda od petka, kojom se definiše plan rekonstrukcije stadiona Crvene zvezde na Autokomandi. Stadion Partizana se ne pominje. Ne postoji u planovima zvezdaša koji su sada na vlasti", rekao je Vujošević.

"To je i odnos prema KK Partizan, to su uslovi u kojima mi radimo i oni dodatno otežavaju ionako težak proces stvaranja novog tima. Upravo zbog sličnih poteza i uslova, mi smo letos i ostali bez pola ekipe..."

"Neki kažu da Partizan više nije interesantan za igrače, zato što ne igra Evroligu. To nije tačno. Murić je došao. I nije problem da li je Dangubić došao ili nije, nego što su otišli Vesterman, Pavlović, Lovernj, Bogdanović, Bertans i pod nekim drugim okolnostima Musli".

Skupština grada usvojila je u petak plan za područje oko stadiona Crvene zvezde, koji ima za cilj "stvaranje planskih mogućnosti za transformaciju postojećih privrednih, komercijalnih i komunalnih delatnosti u sportske, komercijalne i poslovno-stambene komplekse, čime se ostvaruje racionalnije korišćenje građevinskog zemljišta".

Duško Vujošević samoinicijativno je pričao i o izveštavanju pojedinih medija sa utakmice Partizan - Metalac (84:77), odigrane u subotu.

Crno-beli su gubili sa 17 poena razlike, pa preokretom u drugom poluvremenu prekinuli niz poraza u ABA ligi i Evrokupu.

"Nemam pretenziju da budem bilo čiji urednik... Ali, ako neko već govori o određenim kontekstima, pa kaže 'posle pet poraza u svim takmičenjima', onda može da kaže i da se ovo događa posle 13 godina pobeda u svim takmičenjima".

"Na nekoj televiziji, ne znam ni kako se zove, naša utakmica protiv Metalca se naziva 'derbijem začelja' i tako dalje... Samo se vidi kolika je količina frustracije, godinama pobeda Partizana, izazvana kod jednog broja ljudi".

Nemanja Bezbradica posle ranijeg slanja u svlačionicu na meču protiv Banvita, tri dana kasnije protiv Metalca uopšte nije bio u timu. Evo i zašto.

"To je pitanje shvatanja i prihvatanja svoje uloge. Ne može niko bez posledica da uđe sa klupe, olako napravi tri greške i da iz toga primimo šest poena, u momentu kada se borimo da nam poraz bude što manji i časniji. Ma koliko to izgledalo grubo, ili brutalno, bolji igrač ima više prava na grešku".

Crno-beli u utorak putuju za Jerusalim, gde će se u sredu sa početkom u 18.30 sastati sa domaćim Hapoelom.

Posle dva odigrana kola i jedni i drugi su na začelju tabele E grupe, sa skorom 0-2. Milan Mačvan neće biti sa ekipom, pošto je doživeo rupturu mišića zadnje lože i predstoji mu pauza, najverovatnije u trajanju od desetak dana.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar