Угљевичани обиљежили крсну славу

Архијерејском литургијом, литијом кроз град те ломљењем славског колача општина Угљевик обиљежила је крсну славу – Свету Петку.

Република Српска 27.10.2014 | 20:13
Угљевичани обиљежили крсну славу

За многобројне грађане Угљевика слава општине је прилика да се сви заједно помоле за здравље и напредак својих суграђана. Слава Свете Петке кажу је један од најсвечанијих празника за Угљевичане.

Свету архијерејску службу служио је епископ зворничко - тузлански Хризостом.

Из локалне заједнице поносни су што у својој општини имају гиганта који запошљава велики број радника, Рудник и термоелеткрана Угљевик. Наводе да је до сада урађено много у развој општине и поручују да ту није крај.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

главас

27.10.2014 20:47

Чуј њега сваке године све бољи и бољи можда је њему тако јер се не зна јел шири ил виши

ОДГОВОРИТЕ
Name

Православни Србин Републике Српске

27.10.2014 22:27

Угљевицанима СРЕЋНА КРСНА СЛАВА СВЕТА ПЕТКА ПРЕПОДОБНА ПАРАСКЕВО СПАСИ СРПСКЕ РОДОЉУБЕ И ДАЈ ИМ СНАГЕ ДА ИСТРАЈУ У ОДБРАНИ ВЕРЕ ХРИСТОВЕ ДА БУДУ ЈОШ ЈАЧИ НА ОЧУВАЊУ ПОТЕНЦИЈАЛА МАЈЕВИЦЕ : ДА САЧУВАМО НАША БОГАТСТВА ТЕРМО ЕЛЕКТРАНЕ УГЉЕВИК ДА СТОПИРАМО ПРОДАЈУ ЈЕР ЈЕ САДА СДС ВЛАДАР ПОТЕНЦИЈАЛИМА БЛАГА ИСТОЧНЕ Р. СРПСКЕ. СРЕЋНА СЛАВА И ЧЕТНИЧКОМ ПОКРЕТУ МАЈЕВИЦЕ. ДА БУДУ ЈАЧИ, СПРЕМНИ И БОРБЕНИ У ОЧУВАЊУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ САДА И У ВЕК ВЕКОВА АМИН .

ОДГОВОРИТЕ
Name

злоцасти кенгур

28.10.2014 01:46

Зар ми нисмо секуларна држава гдје то још општине имају крсне славе, нисам нешто упућен ал не видим нигдје у федерацији религијске славе општина.

ОДГОВОРИТЕ