Ugljevičani obilježili krsnu slavu

Arhijerejskom liturgijom, litijom kroz grad te lomljenjem slavskog kolača opština Ugljevik obilježila je krsnu slavu – Svetu Petku.

Republika Srpska 27.10.2014 | 20:13
Ugljevičani obilježili krsnu slavu

Za mnogobrojne građane Ugljevika slava opštine je prilika da se svi zajedno pomole za zdravlje i napredak svojih sugrađana. Slava Svete Petke kažu je jedan od najsvečanijih praznika za Ugljevičane.

Svetu arhijerejsku službu služio je episkop zvorničko - tuzlanski Hrizostom.

Iz lokalne zajednice ponosni su što u svojoj opštini imaju giganta koji zapošljava veliki broj radnika, Rudnik i termoeletkrana Ugljevik. Navode da je do sada urađeno mnogo u razvoj opštine i poručuju da tu nije kraj.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

glavas

27.10.2014 20:47

Čuj njega svake godine sve bolji i bolji možda je njemu tako jer se ne zna jel širi il viši

ODGOVORITE
Name

Pravoslavni Srbin Republike Srpske

27.10.2014 22:27

Ugljevicanima SREĆNA KRSNA SLAVA SVETA PETKA PREPODOBNA PARASKEVO SPASI SRPSKE RODOLJUBE I DAJ IM SNAGE DA ISTRAJU U ODBRANI VERE HRISTOVE DA BUDU JOŠ JAČI NA OČUVANJU POTENCIJALA MAJEVICE : DA SAČUVAMO NAŠA BOGATSTVA TERMO ELEKTRANE UGLJEVIK DA STOPIRAMO PRODAJU JER JE SADA SDS VLADAR POTENCIJALIMA BLAGA ISTOČNE R. SRPSKE. SREĆNA SLAVA I ČETNIČKOM POKRETU MAJEVICE. DA BUDU JAČI, SPREMNI I BORBENI U OČUVANJU REPUBLIKE SRPSKE SADA I U VEK VEKOVA AMIN .

ODGOVORITE
Name

zlocasti kengur

28.10.2014 01:46

Zar mi nismo sekularna država gdje to još opštine imaju krsne slave, nisam nešto upućen al ne vidim nigdje u federaciji religijske slave opština.

ODGOVORITE