Преминуо бизнисмен Слободан Радуловић

Бивши директор "Ц маркета" Слободан Радуловић преминуо је у Београду послије дуге и тешке болести.

Србија 25.10.2014 | 12:18
Преминуо бизнисмен Слободан Радуловић

Један од најпознатијих привредника старе Југославије и касније један од најтраженијих српских бјегунаца преминуо је ноћас у свом дому, јавили су београдски медији.

Радуловић је 2006. године побјегао из земље због оптужби за проневјеру 30 милиона евра у "Ц маркету". Годинама је живео у Шпанији, а потом се преселио на Кубу.

Након послије осмогодишњег скривања, Радуловић је 12. априла предао српском правосуђу.

Радуловић је био у бјекству од покретања поступка против "стечајне мафије" у априлу 2006. године, а у одсуству је осуђен на пет година због малверзација са "Ц маркетом".

Он је осуђен да је од Мике Брашњовића, директора "Еко-продукта", примио мито од 2,5 милиона евра да би му без правног основа издао 42 мјенице у вриједности од 350 милиона динара.

У Апелационом суду у Београду 14. октобра почела је вишедневна сједница на којој су разматране жалбе на пресуде оптуженима у случају "стечајна мафија", на којој се Радуловић први пут појавио у јавности.

Радуловић је требало да свједочи против бизнисмена Мирослава Мишковића и Милана Бека у процесу незаконитог преузимања "Ц маркета", али је због штрајка адвоката у Србији, који још траје, тај процес био одложен.

Недавно је провео више од мјесец дана на београдском Институту за кардиоваскуларне болести "Дедиње", гдје су му због проблема са крвним судовима уграђени стентови.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сасарс

25.10.2014 10:46

Побјегао је у Шпанију са покраденим парама из Ц маркета, и оставио многе људе без посла, а њихове породице отјерао на руб егзистенције. Када је видио да је болестан и да је готов, вратио се у Србију да фол сарађује са полицијом, а у ствари је дошао да умре у Србији. Надам се да горе све то неко гледа, да постоје критеријуми, и да нема мита и корупције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зачуђен

25.10.2014 11:16

Бизнисмен, ваљда лопов ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЊЕГОШ

25.10.2014 11:27

МАЊЕ ЗЕМЉЕ А ВИСЕ ЛОПОВА НЕМА НИГДЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.10.2014 11:34

Џабе сто је пљачкао кад ће и он да добије кубик иловаче, још тамо нема мира и корупције

ОДГОВОРИТЕ