Preminuo biznismen Slobodan Radulović

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović preminuo je u Beogradu poslije duge i teške bolesti.

Srbija 25.10.2014 | 12:18
Preminuo biznismen Slobodan Radulović

Jedan od najpoznatijih privrednika stare Jugoslavije i kasnije jedan od najtraženijih srpskih bjegunaca preminuo je noćas u svom domu, javili su beogradski mediji.

Radulović je 2006. godine pobjegao iz zemlje zbog optužbi za pronevjeru 30 miliona evra u "C marketu". Godinama je živeo u Španiji, a potom se preselio na Kubu.

Nakon poslije osmogodišnjeg skrivanja, Radulović je 12. aprila predao srpskom pravosuđu.

Radulović je bio u bjekstvu od pokretanja postupka protiv "stečajne mafije" u aprilu 2006. godine, a u odsustvu je osuđen na pet godina zbog malverzacija sa "C marketom".

On je osuđen da je od Mike Brašnjovića, direktora "Eko-produkta", primio mito od 2,5 miliona evra da bi mu bez pravnog osnova izdao 42 mjenice u vrijednosti od 350 miliona dinara.

U Apelacionom sudu u Beogradu 14. oktobra počela je višednevna sjednica na kojoj su razmatrane žalbe na presude optuženima u slučaju "stečajna mafija", na kojoj se Radulović prvi put pojavio u javnosti.

Radulović je trebalo da svjedoči protiv biznismena Miroslava Miškovića i Milana Beka u procesu nezakonitog preuzimanja "C marketa", ali je zbog štrajka advokata u Srbiji, koji još traje, taj proces bio odložen.

Nedavno je proveo više od mjesec dana na beogradskom Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gdje su mu zbog problema sa krvnim sudovima ugrađeni stentovi.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sasars

25.10.2014 10:46

Pobjegao je u Španiju sa pokradenim parama iz C marketa, i ostavio mnoge ljude bez posla, a njihove porodice otjerao na rub egzistencije. Kada je vidio da je bolestan i da je gotov, vratio se u Srbiju da fol sarađuje sa policijom, a u stvari je došao da umre u Srbiji. Nadam se da gore sve to neko gleda, da postoje kriterijumi, i da nema mita i korupcije!

ODGOVORITE
Name

Začuđen

25.10.2014 11:16

Biznismen, valjda lopov ?

ODGOVORITE
Name

NJEGOŠ

25.10.2014 11:27

MANJE ZEMLJE A VISE LOPOVA NEMA NIGDJE

ODGOVORITE
Name

Md

25.10.2014 11:34

Džabe sto je pljačkao kad će i on da dobije kubik ilovače, još tamo nema mira i korupcije

ODGOVORITE