Београд: Данас скуп подршке Шешељу

Српска радикална странка /СРС/ најавила је за данас протест испред Канцеларије Хашког трибунала у Београду током којег ће изразити подршку лидеру радикала Војиславу Шешељу.

Свијет 25.10.2014 | 08:55
Београд: Данас скуп подршке Шешељу

Радикали су раније најавили да ће физички блокирати Канцеларију Хашког трибунала од данас, па све док љекарски извјештај са пет-скенера буде
достављен.

"То је само један од протеста који ће уследити у Београду, Србији, Републици Српској и иностранству", рекао је раније замјеник предсједника СРС-а Немања Шаровић.

Шаровић је најавио да ће скуп подршке Шешељу бити одржан и пред сједиштем Хашког трибунала 8. новембра и да ће тада још једном цијелом свијету бити указано да се у тој институцији на најдрастичнији начин годинама уназад крше људска права лидера СРС-а.

Он је рекао да Шешељ и СРС са нестрпљењем очекују налазе са пет-скенера да би се на јаснији начин сагледало стварно здравствено стање лидера радикала, коме су утврђене метастазе на јетри и да би у Хаг био упућен тим српских љекара, који би га детаљно прегледао.

Шаровић је потврдио да ће у тиму, на чијем ће челу бити професор Милован Бојић, бити само љекари којима Шешељ вјерује.

"Шешељ је поручио јасно да ће пристати на преглед само уколико у тиму буду људи од његовог поверења. Захтевамо да нам се налаз хашких лекара достави без одлагања, да би наш тим отишао у Хаг и обавио прегледе", поручио је Шаровић.

СРС раније се обратила Његовој светости патријарху српском Иринеју са молбом да у свим епархијама Српске православне цркве у наредном периоду буду служени молебани за здравље, слободу и брз повратак Шешеља у Србију.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

25.10.2014 07:12

Невјероватно је да Србија као држава не показује минимум воље да спасе овог човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.10.2014 08:15

Не подржавам Шешељеву политику али међународно право и правда су спали на само дно у његовом случају.Муче човјека да не би признали властите пропусте и слабости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

него

25.10.2014 09:59

Др Шешељ је представник преко којег муче читав србски народ.И годинама се наслађују и уживају у томе. Изведено по Библији-" ко има очи, нека види" !

ОДГОВОРИТЕ