Beograd: Danas skup podrške Šešelju

Srpska radikalna stranka /SRS/ najavila je za danas protest ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu tokom kojeg će izraziti podršku lideru radikala Vojislavu Šešelju.

Svijet 25.10.2014 | 08:55
Beograd: Danas skup podrške Šešelju

Radikali su ranije najavili da će fizički blokirati Kancelariju Haškog tribunala od danas, pa sve dok ljekarski izvještaj sa pet-skenera bude
dostavljen.

"To je samo jedan od protesta koji će uslediti u Beogradu, Srbiji, Republici Srpskoj i inostranstvu", rekao je ranije zamjenik predsjednika SRS-a Nemanja Šarović.

Šarović je najavio da će skup podrške Šešelju biti održan i pred sjedištem Haškog tribunala 8. novembra i da će tada još jednom cijelom svijetu biti ukazano da se u toj instituciji na najdrastičniji način godinama unazad krše ljudska prava lidera SRS-a.

On je rekao da Šešelj i SRS sa nestrpljenjem očekuju nalaze sa pet-skenera da bi se na jasniji način sagledalo stvarno zdravstveno stanje lidera radikala, kome su utvrđene metastaze na jetri i da bi u Hag bio upućen tim srpskih ljekara, koji bi ga detaljno pregledao.

Šarović je potvrdio da će u timu, na čijem će čelu biti profesor Milovan Bojić, biti samo ljekari kojima Šešelj vjeruje.

"Šešelj je poručio jasno da će pristati na pregled samo ukoliko u timu budu ljudi od njegovog poverenja. Zahtevamo da nam se nalaz haških lekara dostavi bez odlaganja, da bi naš tim otišao u Hag i obavio preglede", poručio je Šarović.

SRS ranije se obratila Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju sa molbom da u svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve u narednom periodu budu služeni molebani za zdravlje, slobodu i brz povratak Šešelja u Srbiju.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лија

25.10.2014 07:12

Невјероватно је да Србија као држава не показује минимум воље да спасе овог човјека.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.10.2014 08:15

Ne podržavam Šešeljevu politiku ali međunarodno pravo i pravda su spali na samo dno u njegovom slučaju.Muče čovjeka da ne bi priznali vlastite propuste i slabosti.

ODGOVORITE
Name

nego

25.10.2014 09:59

Dr Šešelj je predstavnik preko kojeg muče čitav srbski narod.I godinama se naslađuju i uživaju u tome. Izvedeno po Bibliji-" ko ima oči, neka vidi" !

ODGOVORITE